IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несигурната обстановка в Украйна може да засегне посещенията на круизи в Бургас

Представителите на основни оператори са сигнализирали за промяна на плановете си в Черно море

09:37 | 11.03.15 г. 1
Несигурната обстановка в Украйна може да засегне посещенията на круизи в Бургас

Несигурната политическа обстановка в Украйна и Крим може да се отрази на посещенията на круизи в Бургас. Това е станало ясно по време на международната конференция "Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни", която се проведе в Брюксел, информира в днешния си брой в. „Стандарт“.

Представителите на основни круизни оператори - Royal Caribbean и Costa Cruises, са сигнализирали за промяна на плановете си в Черно море. За 2015 г. в Пристанище Бургас са планирани 31 посещения на круизни кораби с 47 740 пасажери, което е 10% ръст спрямо 2014 година.

Поради нестабилната политическа обстановка обаче тези планове трудно се ще осъществят, е станало ясно на конференцията, в която са участвали представители на „Пристанище Бургас" ЕАД - изпълнителният директор на пристанището Диян Димов и ръководителят на звено „Маркетинг" Стойчо Димов.

„Бяхме убедени, че през изминалия круизен сезон сме се представили отлично, като в бъдеще отново ще бъдем на картата на круизният бизнес", каза Стойчо Димов след завръщането си.

Участниците в събитието са обсъдили нарастващия дял на круизните пътувания и предизвикателствата пред пристанищата за обслужването на пасажерите, рационалното използване на околната среда, възможностите за крайбрежните икономики от обслужването на круизи. Дискутирани са предизвикателствата пред круизния туризъм в Атлантика, Арктика, Северно, Балтийско, Средиземно и Черно море.

Повече за бизнеса с круизи вижте във видео материала!

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още