IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна ще привлича допълнително туристи "55+"

Гостите ще посещават културните забележителности на Варна и околностите

11:22 | 17.12.14 г.
Варна ще привлича допълнително туристи "55+"

Комисията по европейските въпроси към Общинския съвет във Варна реши към града да се привличат допълнително туристи от категория „55+“ извън активния сезон. Туристите ще идват в края на април, в началото на май и през октомври.

Те ще са граждани на Гърция, Албания и евентуално Италия. Гостите ще идват по програма, в която ЕС осигурява част от парите.

У нас малко се подценяват туристите от категорията „55+“, заяви пред вестник „Черно море“ председателят на сдружение „Култура и туризъм на Североизточна България” Димитър Дичев. Той припомни, че първа  Испания въведе такава програма, която  даде добри резултати за бизнеса.

Според него, ако тази практика се въведе и у нас, повече хора от третата възраст ще имат достъп до почивка. Обикновено базите за тези туристи не са от най-скъпите, обясни експертът.

Той смята, че  гостите от третата възраст биха се интересували повече от културните забележителности на Варна и околностите, в сравнение с по-младите туристи.

Решението на комисията по европейските въпроси, предвижда Варна да стане отново атрактивна дестинация за групови посещения с културното, историческото и фолклорното си наследство, минералната вода, виното, билките, меда, природните ресурси, балнео- и медицинските процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още