IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат и плажове без концесионери да бъдат охранявани

Регионалното министерство решава къде да се тества идеята

10:28 | 22.05.14 г.
Предлагат и плажове без концесионери да бъдат охранявани

Търсят се варианти да бъдат охранявани плажовете, които не са дадени на концесия. Това каза областният управител на Варна Иван Великов пред БНР.

Това е идея на Министерството на регионалното развитие (МРР), уточни той.

Тази година пилотно ще бъдат избрани няколко плажа, които да бъдат охранявани. Те трябва да са посещавани от много хора и да има достъп на бреговата ивица, за да може до нея да стигне линейка. Критериите се разработват от МРР, посочи Великов.

Ако тази практика се окаже успешна, ще се доразвива в годините. Начинанието било скъпо, особено заради заплатите на спасителите, но средствата ще бъдат отделени от концесионните такси на охраняемите плажове.

„Хората, които искат да се усамотят, няма кой да ги спре, те си носят отговорността. Но е възможно охраната да ги накара да отидат на други, неохраняеми плажове“, коментира той.

Иван Великов очаква в област Варна около 16 плажа да останат нестопанисвани. Все още обаче процесите по концесионирането не са приключили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още