IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теодор Стойчев: В следващия европарламент ще има динамични мнозинства с повече партии

Зелената сделка и миграцията ще са най-обсъжданите теми в Европейския парламент, коментира ръководителят на представителството на Европейския парламент в България

23:36 | 09.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор

В момента има по-динамични мнозинства с повече партии, това ще продължи в следващия европарламент със сигурност. Тази прогноза направи ръководителят на представителството на Европейския парламент в България Теодор Стойчев в специалното ни студио "Изборите днес" на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че все още се очаква да излязат резултатите от европейските избори от всички държави, тъй като в някои от тях все още се гласува. „Изчакваме по-голямата картина и тогава ще се изяснят големините на групите“, коментира той.

Според Стойчев избирателната активност за националните избори продължава да е по-ниска от тази за европейските.

„В България нивата на европейските избори са горе-долу на нивата на тези от 2019 г. Изненада е активността на националните избори, която продължава да бъде по-ниска от тази на европейските избори. В момента няма данни за общия Европейски съюз, но в някои големи държави като Франция и Германия има повдигане на избирателната активност“, обясни ръководителят на представителството на Европейския парламент в България.

Стойчев очаква, че Зелената сделка и миграцията ще са най-обсъжданите теми в Европейския парламент.

„Ще видим как ще се оформят резултатите в различните държави. Винаги има изненади в някоя държава. Индикациите са, че ще има проевропейски мнозинства. Зависи накъде ще се наклони – дали вдясно или вляво. Доста са динамични все още данните, отбеляза той.

Гледайте още видеа в сайта на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 09.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още