IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ може да инвестират над 300 млрд. долара в пътната си инфраструктура

Президентът Барак Обама обяви четиригодишен план за възстановяването на пътищата в страната

13:20 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ може да инвестират над 300 млрд. долара в пътната си инфраструктура

Американският президент Барак Обама представи четиригодишен план за възстановяването на лошата пътна инфраструктура на САЩ, съобщава Ройтерс.

Сумата, която правителството планира да похарчи за ремонтни дейности на пътища и мостове в цялата страна, е 302 млрд. долара.

Това финансиране трябва да бъде осигурено чрез данъчната реформа, ето защо няма да мине без тежки дебати в Конгреса.

Срокът за подновяването на федералното финансиране на програмите в транспорта изтича на 30-и септември. Тогава изтича и този за специалния фонд за магистралите, който финансира приоритетните проекти. Традиционно фондът се финансира от данъците, с които се облагат горивата, но не те не носят необходимите приходи.

Обама предупреди, че, ако това не се случи, много проекти ще бъдат замразени, а строителните машини ще останат по строителните площадки, което би означавало и редица работници да са без работа.

Американският президент обяви и нова схема за кандидатстване за грантове, която е на стойност 600 млн. долара и е предназначена за проекти в транспортния сектор. Финансирането на новата програма вече е одобрено от Конгреса.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още