IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община очаква да усвои близо половин милиард лева от ЕС през 2014 г.

Приоритет ще са детските градини и инвестициите в областта на околната среда, заяви заместник-кметът на София

10:31 | 25.11.13 г. 1
Столична община очаква да усвои близо половин милиард лева от ЕС през 2014 г.

„Бюджетът за 2014 година на Столична община трябва да се запомни най-вече с капиталовата си програма, която е най-голямата за последните няколко години и е в размер на почти 700 млн. лв“, каза в ефира на Bulgaria On Air заместник-кметът на София по направление „Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов.

По думите му през следващата година метрото няма да бъде най-големият приоритет на общината. Постигнат е много добър баланс между различните сектори, уточни той.

„През последните две години и половина беше извършена значителна оптимизация на разходите на общината - става дума за разходите за администрация, където успяхме да постигнем добро намаление на някои харчове. Стремежът е да запазим постигнатото", посочи той.

И конкретизира, че сред приоритетите на общината са детските градини, инвестициите в областта на околната среда, строителство на завод за механично и биологично третиране на отпадъци, канализация, транспорт, инфраструктура.

До голяма степен, собствените приходи на общината са стабилни, по-скоро променлива величина са европейските средства, каза още Барбалов. "За 2014 година имаме доста проекти на значителна стойност. Затова очакваме да постигнем значителен ръст в бюджета на общината с около 230 млн. лева“, посочи заместник-кметът.

Очакваните приходи в общината за 2014 г. са в размер на 953 млн. лв. Общо средствата, които се очаква да се усвоят по оперативни програми, са 468 млн. лв, обясни още Барбалов.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
колкото повече се усвоява => толкова повече ще плащат маймуните чрез данъците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още