IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дясноцентристката фракция на Силвио Берлускони се разцепи

Анджелино Алфано, който заема поста вицепремиер и вътрешен министър в настоящия кабинет, ще сформира своя група в подкрепа на премиера Енрико Лета

11:27 | 16.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Дясноцентристката фракция на Силвио Берлускони се разцепи

Секретарят на италианската дясноцентристка партия на Силвио Берлускони заяви, че напуска своя лидер. Анджелино Алфано ще подкрепи крехката коалиция на премиера на страната Енрико Лета напук на медийния магнат, който е застрашен да бъде изгонен от парламента този месец, пише Ройтерс.

Анджелино Алфано, който заема поста вицепремиер и вътрешен министър в настоящия кабинет, обяви, че има намерение да формира автономни групи, които ще се наричат „Нов десен център”.

Този ход идва в навечерието на Конгреса на партията на Берлускони "Народ на свободата", на който се очаква тя да си върне предишното име "Форца Италия", която бе преименувана преди няколко месеца от Берлускони.

В края на септември италианската коалиция между традиционните противници от левицата и от десницата се оказа на ръба на оцеляването. Тогава Берлускони оттегли министрите си от правителството, което сформира с демократите на Енрико Лета през април.

Италия се бори с продължаваща втора година рецесия, дълговете в размер на 2 трлн. евро и младежката безработица от около 40%. Истинската криза обаче вероятно ще избухне след 27 ноември, когато Сенатът ще гласува дали да лиши Берлускони от мястото му в парламента.

Вижте още в репортажа на Мартина Ганчева за телевизия Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още