IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Вълчев: Капацитетът на управляващите за грешни решения не е изчерпан

Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, твърди бившият образователен министър

10:55 | 14.09.13 г. 5
Даниел Вълчев: Капацитетът на управляващите за грешни решения не е изчерпан

„Капацитетът на това мнозинство да прави глупости, далеч не е изчерпан. Трябва да има предсрочни избори, защото правителство не може да направи каквато и да е смислена реформа. Липсва му воля, желание и обществено доверие“, заяви в ефира на Bulgaria On Air бившият министър на образованието Даниел Вълчев. Той прогнозира, че е вероятно през есента на следващата година ще има нови избори.

„Българското общество от няколко десетилетия има едни проблем, който не намира своето решение. Би могъл да бъде формулиран така: управляващите, които и да са те, считат, че могат да правят каквото си искат, а хората (за да им отговорят на самочувствието) им показват, че могат да си избират когото си искат. Като общество сме се разкъсали на различни части и спойката ни се е загубила. Това е големият проблем, защото във всяко общество, което успява да върви напред, има едно взаимно доверие между управляващите и хората. Докато това доверие не се възстанови тук, не ни чакат добри дни“, обясни Велчев. 

По думите му протестите още веднъж казват – не можете да правите каквото си искате.

Изразяването на позиция по този начин е един много явен белег на демокрация. Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, допълни още бившият министър на образованието.

Вижте какво каза още той във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

5
rate up comment 33 rate down comment 9
Pyramid
преди 10 години
За седянката, да ме прощават масите, но, попадението беше 100%. Не разбирам, защо някой трябва да се обижда, когато му казват истината. Учителите бяха използвани много грозно, и не пожелаха, когато им бе предоставена възможността, веднъж завинаги да си решат въпросите със заплатата, както тогава им го предложиха. та, седянката си беше седянка и добре, че свърши.Иначе, всички имаме потенциал за грешни решения. никой не е застрахован, никой не е съвършен. Важното е, да се използват верните, а грешните да се признават и поправят, доде е време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 32 rate down comment 9
Lucifer
преди 10 години
Алооо...жълтите грешки да не се обаждат, защото няма никакво значение дали си червена, синя или жълта грешка. Резултатите са всеееее....гнусно .ЖЪЛТИ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 32 rate down comment 9
Сините камъни
преди 10 години
Искаше ми се да са нещо по сериозно реформаторите, имаме нужда от свеж въздух, но те са си го казали предварително : ре-фор-МАТ-ори!Да, говори обиграно, все пак юрист, плюс четейки лекции, е имал време докато му плащат да си пооправи изказа. Но дотам!Днес Кулезич го ядоса! Какво се прави на неущипана мома? Нали с Орешарски разваляха седянката! Айде мекерета гадни!Пак казвам, тоя реформаторски форум се е матирал предварително, и е жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 40 rate down comment 10
SS-23
преди 10 години
Не мога да отрека, че говори доста "умно и разумно"....интелигентен е! Но е силно властолюбив, което силно му личи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 41 rate down comment 11
serafima
преди 10 години
Ще пиша направо - този въздухар, жаден за власт, а в същото време достатъчно показал какво (не)може да направи Дани бой. Смешен беше като министър на образованието. Сега пак драпа за власт и се хвана за другаркатаПръмова (Мисиз Йес), като най-вероятна да го изтегли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още