IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания отчете 4% ръст на туристите за първите седем месеца

За ръста допринасят размириците в Турция и Египет, като най-голямо увеличение се отчита при гражданите от скандинавските държави

16:00 | 23.08.13 г. 1
Испания отчете 4% ръст на туристите за първите седем месеца

Рекорден брой туристи са посетили Испания през юли. Почти осем милиона международни туристи са пристигнали в страната миналия месец, сочат официалните правителствени данни. Това е ръст от почти 3% в сравнение със същия период на миналата година.

По традиция най-много туристи идват от Великобритания, Германия и Франция. Най-голямо увеличение обаче се отчита при гражданите на скандинавските държави – Дания, Финландия, Норвегия, Швеция и Исландия. Тази година в Испания са пристигнали и рекорден брой руснаци.

Експерти коментират, че ръстът на туристическия поток частично се дължи на размириците в Турция и Египет - други две предпочитани от европейците дестинации по време на летния период.

От началото на годината Испания е посетена от общо 34 милиона чужденци - ръст от 3,9%, в сравнение с първите седем месеца на 2012 г.

Туризмът представлява 11% от испанската икономика, която е четвъртата най-голяма в еврозоната. Новината за ръст на посетителите от чужбина е добре дошла за Мадрид, който от две години се бори с рецесия и безработица от над 26%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
M37Unseen
преди 10 години
Нормално е, след като Сев.Африка вече не е дестинация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още