IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изкуственият интелект ще е във фокуса на технологичната конференция Tech of Tomorrow

Мениджъри и експерти в областта ще обсъдят актуални теми на 26 септември, каза главният редактор на Investor.bg Десислава Попова

10:33 | 22.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Изкуственият интелект (AI), неговите бизнес приложения и съпътстващите ги рискове ще са във фокуса на технологичната конференция Tech of Tomorrow, организирана от Investor.bg на 26 септември в Интер Експо Център в София. Това стана ясно от разговора на главния редактор на сайта Десислава Попова с водещата на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria Роселина Петкова.

Седмото издание на Tech of Tomorrow ще започне с ексклузивен блиц разговор с преподавателя и член на Виенския университет Мартин Гисвайн и технологичния редактор на Investor.bg Елена Кирилова за състоянието на AI, неговото развитие и приложения в рамките на бизнеса. Четирите панела на конференцията след това ще обхванат освен изкуствения интелект, също темите за киберсигурността, демократизирането на финансовите продукти и последните технологични развития в автоиндустрията.

"Технологичните постижения имат огромно значение за бизнеса и компаниите трябва да се съобразяват с тях. България изостава в технологично отношение от средното ниво в Европейския съюз както като бизнес, така и като индивидуални потребители. Делът на хората с базова дигитална компетентност в България е доста по-нисък от средния за ЕС и това има значение както за производителността на труда на тези хора, така и за тяхното поведение в интернет и рисковете, които срещат и трябва да могат да избегнат", коментира Попова.

Изкуственият интелект дава възможност да се автоматизират редица рутинни дейности и това създава риск по-нисковалифицираните служители да бъдат изтласкани от трудовия пазар, заради което те трябва да се адаптират и преквалифицират, допълни тя. По думите ѝ расте и рискът от увеличаване на неравенството между нискоквалифициран и висококвалифициран труд, защото бързото развитие на технологиите, свързани с изкуствения интелект, създава необходимост от появата на нови специалисти в тази област, които да управляват AI процесите.

Лектори в конференцията ще бъдат технологични лидери и експерти - пълния списък с имената им и темите, които те ще обсъдят на сцената на Интер Експо Център, може да намерите на сайта Investor Media Pro, където също може да се регистрирате, за да присъствате на Tech of Tomorrow.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 22.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още