IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви ползи ще имат компаниите, последвали „Шелли груп“ на EuroBridge на БФБ

Догодина трябва да излезе чипът на компанията от четвърто поколение, който в момента е в режим на тестване, съобщи Димитър Димитров

18:32 | 22.07.24 г.

Директни ползи за "Шелли груп" – първата компания, която се листна на новият сегмент на БФБ EuroBridge, няма, тъй като тя е листната на две борси от повече от година, заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Създаваме добър пример за другите компании, които искат да бъдат листнати в сегмента", коментира той.

Според него това няма да е толкова лесно, защото компаниите трябва да покрият стандарти, за да излязат на други борси.

Мениджърът обърна внимание, че листването и на борсата във Франкфурт, освен големите си ползи, има и някои недостатъци, като например това, че в България по закон отчетите могат да бъдат само в лева, въпреки че компанията се търгува в евро, и това трудно се обяснява на пратньорите. Димитров обясни, че анализаторите са принудени да изкарват отчетите в лева, което обърква чуждестранните инвеститори.

Изпълнителният директор на "Шелли груп" съобщи, че компанията е придобила активите на изпаднала в ликвидация нидерландска компания за смарт брави, която е произвеждала добър продукт, но с големи разходи за производство. След сделката се очаква да бъдат интегрирани системите и да се намалят разходите, като процесът ще отнеме до три месеца. Димитров съобщи, че в следващите от шест до девет месеца ще се опитат да намалят цената на производството.

Той разкри, че "Шелли груп" има и големи планове за тази и следващата година, свързани със серията чипове. „Вече официално компанията е част от платформата на Samsung Smart Things, партньорство от година и половина, което сега се официализира, отбеляза мениджърът и добави, че интеграцията и партньорството с производителя на смартфони ще се задълбочи.

Димитров разкри плановете на компанията за развитие през тази година – те включват пускане на първите продукти, които не са произведени от "Шелли груп", но базирани на технология на компанията.

 „Очакваме през четвъртото тримесечие на тази година да се появят първите продукти с наш чип, но не произведени от нас, които ще носят отгоре стикер „Powered by Shelly”.

Догодина трябва да излезе чипът на компанията от четвърто поколение, който в момента е в режим на тестване.

Какви са плановете за развитие на „Шелли груп“? Оказват ли влияние търговските бариери, които се изграждат в света? Къде ще се тестват новите продукти на компанията?

Материалът не е препоръка за вземане на инвестиционно решение!

Целия коментар гледайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 22.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още