IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде се пресичат интересите на испанския и българския бизнес

Испански компании имат интерес към обществени поръчки, отбрана, енергетика, соларни паркове, строителство, посочи Биляна Манолова

15:48 | 16.07.24 г.

Доверието към България се връща, страната ни става атрактивна и се засилват българо-испанските търговски отношения. Нашите фирми пробиват на испанския пазар и намират нови клиенти. Този коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria направи Биляна Манолова, зам.-председател на Българо-испанската търговска камара.

„Вероятно и ние сме ги предизвикали по някакъв начин с това, което в Българо-испанската търговска камара правим“, посочи тя и обясни, че испански компании имат интерес към обществени поръчки, отбрана, енергетика.

Биляна Манолова съобщи, че има и малки проекти. „В последната година имаме поне три запитвания, които са вече в процес на създаване на фирми тук, в България. Засилен е интересът към соларни паркове, недвижимо имущество, строителство“, отбеляза тя.

По думите ѝ български компании отиват в Испания, като в масовия случай се интересуват как да разширят пазарите си. „Но има и фирми, които работят на принципа на испанците тук – работят с общини, с други правителствени организации и участват по проекти. Само през миналата година имаме две IT компании, които създадоха офиси в Испания – едната около Барселона, а другата – до Валенсия“, съобщи зам.-председателят на Българо-испанската търговска камара.

Колко спечели Испания от Евро 2024? Как се отрази на икономиката ѝ Европейското първенство по футбол? Каква е политиката към мигрантите в Испания и как ще се промени законът за тях за придобиване на гражданство в автономните области? Защо туризмът се концентрира в големите градове и как ще повлия на бизнеса идеята да се забранят краткосрочните посещения? Каква е идеята да се разрасне културният и селският туризъм?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 16.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още