IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зависи ли цената на биткойна от кампанията на Тръмп?

Хората в криптосферата го виждат като решение на ситуацията в сектора, създадена от демократите, коментира Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп"

12:12 | 16.07.24 г.

Положителната реторика на Доналд Тръмп и неговата отвореност към криптосектора прави добро впечатление на хората от индустрията и потенциално е въпрос, който може да реши изборите в САЩ. Тази прогноза в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria направи Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп".

Хората в криптосферата виждат Тръмп като решение на тази ситуация, създадена от демократите, които направиха много малко за регулиране на криптоактивите в САЩ, коментира още той.

„Биткойнът поскъпна силно след атаката срещу Доналд Тръмп, като във вторник се търгува над 64 500 долара. (Коментарът е направен преди поредната корекция на цената на токена, който минути след 12 ч. е на цена от около 62,9 хил. долара, бел. ред.) Това е отражение на по-високите шансове на бившия американски президент да се завърне в Белия дом и да прокара регулации, печеливши за криптоиндустрията, които да разсеят неяснотите и несигурността в сектора, за които индустрията обвинява демократите в САЩ“, коментира той.

Драмалиев съобщи, че въпреки опита за покушение Тръмп ще говори на една от най-големите криптоконференции в Тенеси след две седмици.

„Случващото се с Тръмп и неговата кампания оказват директно влияние върху цената на биткойна по подобие на ефекта, който имаше Илон Мъск с изказванията си“, направи сравнение експертът. Той добави, че това е вид централизация на ефекта върху цената на монетата, тъй като шансовете на Тръмп са изключително добри.

Драмалиев посочи, че скоро се очаква Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ да одобри борсово търгувани фондове (ETF) върху етер, но смята, че е възможно ефектът от това да е вече изконсумиран. По думите ву има глад от страна на институционалните инвеститори за излагане на криптосектора, така че и тези инструменти ще имат своята база от фенове.

Драмалиев съобщи, че през октомври в София ще се състои най-голямата технологична конференция, посветена на етериум и умните договори – ETHSOFIA. „Очакваме лектори от цял свят, хора които създават проекти, ще има и хакатон. Никога не е правено такова събитие в София. Очакваме поне 300-400 човека във форума“, обяви директорът на фондация "Битхоуп".

Материалът не е повод за вземане на инвестиционно решение!

На какво се дължи динамиката при цената на етериума? Как трябва да се търгуват meme-криптовалути? Какво може да се очаква от етер ETF може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 16.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още