IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гьотц Поснер: Бизнес моделите в авиосектора се променят в унисон с икономическото възстановяване

AI подпомага тенденциите към по-устойчиво пътуване, посочи ръководителят на глобалния екип "Маркетинг и клиентско изживяване" в Amadeus Cytric Solutions

22:08 | 13.06.24 г.

Бизнес моделите и екосистемата на туристическата индустрия се променят в унисон с икономическото възстановяване на еврозоната, като тенденциите са към по-устойчиво пътуване. Авиосекторът трябва да се отговори на изискванията от корпоративна гледна точка и изкуственият интелект помага да се вземат решенията. Това съобщи в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria направи Гьотц Поснер, ръководител на глобален екип "Маркетинг и клиентско изживяване" в Amadeus Cytric Solutions, в коментар как се променя въздушният пътнически транспорт в контекста на бизнес пътуванията през 2024 година.

„AI не е новост - от доста време говорим за Siri, за Alexa, така че него го е имало, но вече е в ръцете на всеки един от нас, за да работим с него. Ние в Amadeus приемаме това много сериозно, имаме стратегическо партньорство с Microsoft и предприемаме всички възможни крачки, за да направим цялото изживяване на пътуването по-безпроблемно и отворено. Това ни помага да се борим с фрагментацията и да се движим по-бързо в рамките на индустрията“, посочи той.

По думите му, при полетите, свързани с почивки, хората търсят по-евтини полети и се наблюдава увеличен апетит към пътувания, като пасажерите се възползват от предложенията на авиоиндустрията.

Що се отнася до възстановяването на бизнес пътуванията, той смята, че трябва да се вземат под внимание всички фактори. „Тенденцията е подобна на тази при пътуванията за почивка, но освен че се гледат цените, се търси устойчивост. Пътуването трябва да отговора на корпоративните изисквания, за да се види как това пътуване да бъде в баланс“, отбеляза Гьотц Поснер.

На въпроса как недостигът на нови самолети се отразява на авиационния сектор той обясни, че авиокомпаниите наблюдават потока от пътници, които трябва да се качат на самолета, и когато той се увеличава комплектоват флота така, че да отговаря на тенденциите.

По думите му секторът се развива и виждаме достигане до нивата от преди пандемията, които продължават да растат, и при почти 2 млрд. пътници през 2023 година, според Международната асоциация за въздушен транспорт( IATA), тези нива в момента се вдигат сериозно.

„Консервативни сме по отношение на предвижданията си за данните през 2024 година“, посочи Гьотц Поснер и добави, че предвид данните и изследванията се очертава „позитивна тенденция в увеличаване на цифрите“.

Как изкуственият интелект помага да се направи цялостното изживяване на пътуването по-добро? Как се задържат качествените служители във войната за таланти? Какви са инвестициите в кадри на Amadeus Cytric Solutions?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още