IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft България: Бъдещето е в синергията между AI и съществуващите технологии

Трябва да има силни закони и стабилна регулаторна база за развитието на иновациите, коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България

18:17 | 07.04.23 г. 2

Работят ли в комбинация изкуственият интелект (AI) и настоящите IT продукти. Да, ако питате Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България. „Бъдещето за нас е в синергията между новите технологии и това, което вече е на пазара, в постоянното иновиране“, заяви в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria Димчев.

По думите му AI е един изключително силен и обещаващ инструмент и потребителят трябва да се възползва от технологията като краен резултат. Той смята, че технологията трябва бързо и ефикасно, но също така и етично, да даде крайния резултат, но и да се развива, когато се отнася до етични принципи.

Що се отнася до регулациите, той смята, че „трябва да има силни закони, които да помагат за правилното използване на технологиите. Мениджърът потвърди, че компанията Microsoft е готова да сподели данните, където и с когото е нужно, за да се наложи стабилна регулаторна база.

„Бизнесът е глобален в много сектори. Няма граници от държавна гледна точка – там, където се предлагат, използват и са достъпни технологиите. Разликата е в регулациите, но има глобално разбиране, че новите технологии трябва да бъдат регулирани на глобално ниво“, коментира Калин Димчев.

Той смята, че киберсигурността не е задкулисен приоритет на ИТ хората, а е основен приоритет както за готовността, така и за бъдещите разходи на компаниите.

Мениджърът посочи, че има три основни принципа, по които AI трябва да се разработва – да се прави отговорно, да се използва по предназначение, за да се доверяват на резултатите като услуга хората.

Димчев вярва, че AI и технологиите, свързани с него, ще подобрят живота на хората и ще им помогнат да се фокусират върху това, което е важно. Той очаква технологията да доведе до по-ефективни действия в много сфери. „AI ще помогне на хората да се развиват много повече, отколкото да попречи на някои професии и области“, убеден е IT специалистът.

Той е на мнение, че от гледна точка на създаването на нови продукти, много важно е фокусът да е върху темата и подхода, вместо върху детайлите, търсенето на информация и правопис.

Какви са плановете на Microsoft за нови продукти и кога да ги очакваме на пазара? Кои са новите предизвикателства пред IT бизнеса? По какъв начин изкуственият интелект трансформира света? Как човечеството ще еволюира спрямо развитието на технологиите?

Повече по темата вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването „Светът е бизнес“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 07.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
danchomentata
преди 1 година
#make menuconfig https://developer.arm.com/documentation/den0013/d/Building-Linux-for-ARM-Systems/Building-the-Linux-kernel
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 1 година
Тез си мислъту че ше преглътнем джипити ЧИПИРАНЕТО, КАТО уиндоус ескпи?!?!?!?!?!?!?!?!?АКО НЕМАМЕ ЕСТЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ - ТАКА ШЕ СТАНЕ. Ако сме интелегентни същества обаче - ше покажем среден прръст. ИИ може да убива, но не и да купува. ДА НЕ МУ СТАВАМЕ СЪУЧАСНИЦИ В ПОКУПКИТЕ, ВИКАМ АС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още