IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как се развиват търговските отношения между България и САЩ?

Европа и Америка са много различни по мащаб на пазара, твърди Елиз Несторов

17:32 | 11.12.20 г.
Как се развиват търговските отношения между България и САЩ?

От 2019 г. вносът на стоки от България в САЩ е на 84-то място, а износът е на 103-то място. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елиз Несторов, председател на Американо-българска търговска камара в САЩ.

През първата половина на 2021 г. организацията планира да проведе множество събития под формата на семинари.

„Ние сме неправителствена организация, а фокусът ни е върху развиване и насърчаване на бизнес отношенията между двете страни. Мисията ни е да свързваме хора, общности и бизнеси, като гарантираме тяхното успешно партньорство и пазарна реализация“, обясни Несторов. 

Камарата си партнира и с Европейския център за транспортни политики и българското Министерство на икономиката.

Елиз Несторов разкри, че организацията работи много активно с IT сектора в България, тъй като услугите от тази сфера са по-лесно достъпни и могат да се „аутсорсват“ и извършват от разстояние. „В същото време работим и с различни износители на продукти. Бих казала, че има голям интерес от почти всеки сектор“, каза Несторов.

„Ако даден български бизнес е бил успешен на родна почва, но той не се е развил още на европейски пазар, моят съвет е първо да пробва там и след това да се насочи към САЩ, защото Европа и САЩ са много различни по мащаб на пазара. Изискванията също са различни“, каза още гостът.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още