IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bloomberg TV Bulgaria излъчва документалния филм „Световната финансова мощ срещу коронавируса“

Водещ на продукцията на Bloomberg, която ще бъде излъчена на 17 април от 21:30 ч., е известният икономически журналист Майкъл Макий

12:58 | 17.04.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Политици и глобални лидери предприемат извънредни мерки за намаляване на икономическите последици от пандемията от Covid-19. Колко далеч ще стигнат правителствата и централните банки и достатъчно ли ще бъде – на тези и още въпроси търси отговор документалният филм  „Световната финансова мощ срещу коронавиурса“, който Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи в петък от 21:30 часа.

В документалния филм  президентите на Фед в САЩ описват накъде според тях върви икономиката на Щатите и какви инструменти ще използват, за да я подкрепят. „В краткосрочен план, след намаляването на лихвите, които и без това останаха доста ниски дълго време, поемаме все повече дълг като държава. Но го вземаме на много ниска лихва, така че в близко бъдеще това би трябало да е добре. С напредването на кризата и излизането от нея би трябвало да прегледаме и фискалната стратегия, но зависи какво иска да направи Конгресът. Това е голяма страна, можем да поемем още 10% дълг. Не е идеалният вариант, но можем“, заявява президентът на Федералния резерв на Сейнт Луис Джеймс Булард във филма.

„Лихвата сега е на най-ниското ниво, преди да стане негативна. Личното ми мнение  е, че по всяка вероятност трябва да избегнем негативни краткосрочни лихви. Така че не бихме могли да използваме този инструмент в краткосрочен план“, на мнение е председателят на Федералния резерв в Бостън Ерик Розенгрен.

Какви са следващите инстументи в пакета от мерки, който Федералният резерв обмисля да използва за опазване на икономиката и как Европейският съюз разработва общите политики за справяне с кризата и собствените пакети със стимули  - гледайте  в „Световната финансова мощ срещу коронавируса“ – на 17 април, от  21:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Повторенията на документалния филм ще се излъчат на 18 април от 19:00 часа, както и в понеделник, 19 април, от 17:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
постът се пази за тебе ... ти си със заслуги там .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
zelka007
преди 4 години
не се косИ , единственото нещо , дето можеш да работиш във фирма на бил гейтс е в хигиенизирането на помещенията или портиер ... и то не навсякъде ... та не знам в чия градинка е майтапът ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
andy
преди 4 години
Да го бяхте нарекли "ПЕЧАТНИЦАТА срещу вируса".Без нея сте гола вода. Отговорът на всеки проблем е заливането с Хартия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
ing5rov
преди 4 години
туй ше е голем майтап ... как Бил Гейтс "бори" коронавируса ... филмът трябва да бъде забранен за хора с IQ повече от 50 .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още