IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпрецедентна избирателна активност на българите във Великобритания

На балотажа се очаква по-ниска избирателна активност

15:14 | 07.11.16 г. 2
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px;">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Изборният ден във Великобритания протече с безпрецедентна активност, която в Оксфорд със 100% надвиши всички исторически стойности. Тази картина се наблюдава в цялата страна. Очакваше се напливът да е висок, но той беше невиждан и това създаде проблеми. Това обяви журналистът Мария Спирова, която е била и член в секционна избирателна комисия в Оксфорд, в ефира на предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според нея основните причини са две  - едната, че референдумът е иницииран от Слави Трифонов, а той има много почитатели на Острова, а другата - че през последната година българските институции са се държали публично и открито по "нечовешки унизителен начин чрез хилядите промени на изборния кодекс, които ставаха все по-рестриктивни и хаотични по отношение на това дали въобще ще се позволи на гражданството ни зад граница да има граждански права".

Тя коментира хаоса от изборния ден и факта, че на живеещите в Лондон им се е наложило да пътуват до други градове, за да упражнят правото си на глас. Според Спирова на балотажа се очаква по-ниска избирателна активност. 

Още от разговора вижте в Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Псолютно! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
vzhekoff
преди 7 години
Изключително дразнещо е хора, които нито живеят тук, нито плащат данъци, да имат право да гласуват. 100-те лв. за панелка не ги броим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още