IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнесът в България участва все по-активно в предоставянето на хуманитарна помощ

Между 20 млрд. и 30 млрд. долара са необходими за хуманитарна помощ в света

11:50 | 19.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повече от 130 млн. души в момента се нуждаят от хуманитарна помощ. Необходими са между 20 млрд. и 30 млрд. долара, за да се посрещнат първите нужди, показват анализи. Това каза главният експерт на БЧК Любомир Каракановски в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Само за последните 10 години въоръжените конфликти са се увеличили близо 10 пъти. Близо с толкова са се увеличили и всички видове бедствия, коментира експертът.

Той посочи, че до момента хуманитарната помощ, набирана от организации като Международната федерация на Червения кръст, е в рамките на 86%. Проблем е обаче, че само 1,6% от тях отиват към локалните хуманитарни организации. По думите му новата политика, която Международната федерация възприема, е тази помощ да се насочи към хората, които се нуждаят най-много от нея - тези, намиращи се в регионите.

Според анализ на БЧК участието на корпоративния сектор в България по отношение на предоставянето на хуманитарна помощ през последните години нараства от 35% преди няколко години до 53% към настоящия момент. Забелязва се активизиране в тази посока, коментира Каракановски.

Международната федерация на Червения кръст е разкрила апел за набиране на финансови средства от бизнеса за подпомагане на миграционния процес в Европа. Досега са набрани 145 млн. швейцарски франка, отбеляза експертът.

Още от разговора може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Ами е Бил Гей да бръкне в торбата и готово. Бълха го ухапала 30 Милиарда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още