IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България трябва да се промотира пред инвеститорите

Страната може да предложи много на чуждестранните компании, според посланика на Дания Кристиан Кьонингсвелд

21:21 | 27.04.16 г.
България трябва да се промотира пред инвеститорите

Българската държава трябва да положи решителни мерки, за да се промотира пред инвеститорите, тъй като има да им предложи много. Това коментира посланикът на Дания Кристиан Кьонингсвелд в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"България е страхотна страна. Не е много голяма, но въпреки това е чудесна. С много потенциал и по отношение на нови сектори", посочи Кьонингсвелд.

Той подчерта, че в страната ни вече присъстват няколко датски компании – Carlsberg, както и мебелната верига Jysk, която ще инвестира до 100 млн. евро в логистичен и дистрибуционен център в държавната индустриална зона край Божурище.

“Важно е, че не малко датски бизнеси се промотират тук и търсят пазара. Факт е,че няма много датски инвестиции, но в последно време бяхме свидетелни на доста важни такива. Много се раздваме да видим, че се откриват нови компании и има движение напред”, коментира посланикът на Дания.

Целия разговор с Кристиан Кьонингсвелд вижте във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още