IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария решава за ограниченията пред имиграцията

Нараства подкрепата за налагане на пределна граница на броя на чужденците, които могат да влизат в страната всяка година

09:57 | 08.02.14 г.
Швейцария решава за ограниченията пред имиграцията

Швейцарските гласоподаватели са призовани да решат дали да се ограничи имиграцията към алпийската страна. Ако мярката бъде одобрена на референдума, който ще се проведе в неделя, правителството ще трябва да предоговори договорите с Европейския съюз (ЕС) за свободно движение на работници.

Това обаче може да постови страната, която се гордее с дългите си хуманитарни традиции, в противоречие с международните споразумения в областта на убежището.

Резултатите от проучванията на общественото мнение показват, че нараства подкрепата за налагане на пределна граница на броя на чужденците, които могат да влизат в Швейцария всяка година, включително и имигранти от Западна Европа.

През последните седмици страховете от масова имиграция към Швейцария се подхранват допълнително от Народната партия, която има повече от една четвърт от местата в долната камара. Активисти на партията разлепиха серия от плакати из страната. Единият от тях изобразява огромно дърво, което смачква картата на Швейцария, а друг изобразява забулена жена под заглавие “Един милион мюсюлмани скоро?”.

Швейцарското правителство предупреди, че референдумът може да навреди на икономиката, както и на отношенията на страната със съседите й от Европейския съюз.

Още за референдума вижте във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още