IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street в очакване на Фед*

Това е последното заседание на американската централна банка, председателствано от Бен Бернанке

18:22 | 29.01.14 г.
Wall Street в очакване на Фед*

Американските акции изтриха ръстовете от вчерашната сесия, след като прогнозите на Yahoo! Inc. и AT&T Inc. разочароваха инвеститорите, съобщава Bloomberg.

Пазарните участници освен това с в очакване на решениято на Федералния резерв на САЩ за паричната политика. Това е и последното заседание на Фед, председателствано от Бен Бернанке.

Час и половина след началото на сесията Dow Jones се понижава с 0,64% до 15 825 пункта, воден от акциите на Boeing и AT&T, които поевтиняват със съответно 4,56% и 2,7%. S&P 500 се понижава с 0,47% до 1 784 пункта, а Nasdaq изтрива 0,49% до 4 078 пункта.

 “Пазарите са фокусирани върху корпоративните отчети и Фед, както и върху идеята, че трябва да тестваме нивата от миналата седмица”, коментира Куинси Кросби, пазарен стратег от Prudential Financial Inc.

“Що се отнася до срещата на Фед, пазарите обикновено са нервни, въпреки че има консенсус, че Фед ще се придържа към плана и няма да даде поводи за притеснения на пазарите”, допълва Кросби.

Икономистите очакват, че американската централна банка ще свие с още 10 млрд. долара програмата си за изкупуване на активи до 65 млрд. долара месечно, след като от този месец институцията я намали до 75 млрд. долара. Вероятно Федералният резерв ще намалява програмата с по 10 млрд. долара на всяко заседание, за да я приключи през декември, очакват анализатори, анкетирани от информационната агенция.

Спекулациите за паричната политика на Фед предизвикаха сътресения на пазарите в развиващите се икономики и сринаха до рекордно ниски равнища валутите им. Турската лира продължи да затъва, въпреки мерките, които предприе централната банка на страната на извънредно заседание, както и южноафриканският ранд.

Вижте и коментара на Нейра Чехич от Bollmberg!

* Актуално към 18 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 29.01.14 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още