IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо начало за индексите на Wall Street*

Министерството на търговията на САЩ съобщи, че през декември продажбите на нови жилища са били 414 хил. спрямо очакванията за 458 хил.

18:06 | 27.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Колебливо начало за индексите на Wall Street*

Водещите индекси на Wall Street не намират посокa в началните часове на първата сесия за седмицата.

На старта индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачва с 0,17% до 15 905,76 пункта. Широкият S&P 500 се понижава с 0,21 на сто до 1 786,54 пункта, като най-зле до момента се представят компаниите от технологичния сектор. Технологично ориентираният Nasdaq Composite пък изтрива цели 0,85% от стойността си до 4 093,21 пункта.

Министерството на търговията на САЩ съобщи, че през декември продажбите на нови жилища са били 414 хил. спрямо очакванията за 458 хил.

Акциите на Caterpillar поскъпват с 5,21% до 90,70 долара за брой, след като най-големият глобален производител на строителна и добивна техника, оповести по-добра от очакваното печалба за четвъртото тримесечие въпреки предизвикателната среда.

Книжата на International Game Technology поевтиняват с 2,86% до 14,61 долара. Миналата седмица компанията обяви финансовия си резултат за първото тримесечие, който не оправда предварителните прогнози.

Акциите на Apple поскъпват с 1,08% до 551,95 долара в навечерието на публикуването на междинния финансов отчет на технологичния гигант. Това ще се случи след края на търговската сесия.

Доларът поскъпва спрямо валутите на водещите търговски партньори на САЩ.

Доходността по 10-годишните американски облигации нараства с 3 базисни пункта до 2,746%.

Цената на суровия петрол се покачва с 25 цента до 96,89 долара за барел.

Фючърсите върху златото поевтиняват с 6,10 долара до 1 258,20 долара за тройунция.

„Дотук новият сезон бе маркиран от по-големи изненади от очакваното по отношение на приходите и по-слаб от обичайното по отношение на печалбите“, коментира за CNBC главният пазарен стратег в J.Р. Morgan Funds Дейвид Кели.

„Реалността, с която се сблъскват американските инвеститори, е белязана от намаляващия политически риск, солидните печалби, укрепващата икономика и намаляващите покупки на облигации от страна на Фед. Тази реалност, комбинирана с последствията от спада в цените на акциите и на лихвените проценти от началото на годината, все още буди съмнение за наличието на леко надценени акции и подценени инструменти с фиксиран доход“, добавя експертът.

Повече за състоянието на световните фондови пазари и актуални борсови новини научете от видео материала на Bloomberg!

* Информацията е актуална към 18 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още