IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS е изплатила с 10% по-високи бонуси в Азия през 2013 г.

Постъпленията от инвестиционни банкови такси в региона са нараснали с 13% до 506 млн. долара заради доброто представяне на капиталовите пазари

09:32 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
UBS е изплатила с 10% по-високи бонуси в Азия през 2013 г.

UBS AG е повишила годишните бонуси за инвестиционните си банкери в Азия с около 10 на сто за 2013 г., стимулирана от по-високи постъпления от продажби на акции и високодоходни облигации, заявиха запознати с въпроса източници.

Въпреки че за по-голямата част от банкерите по-високият бонус ще бъде фиксиран на 10%, някои от топ ръководителите ще получат и по-големи увеличения, коментираха пред Bloomberg пожелали анонимност източници.

Най-високата сума, която UBS ще задели за изплащане на допълнителни бонуси в региона, е 2,5 млн. долара. Повечето управляващи директори обаче ще получат между 1 млн. и 1,5 млн. долара, отбелязаха източниците.

Азиатското звено за инвестиционно банкиране в UBS, ръководено от Матю Граундс, бе най-добре представилото се в региона през 2013 г. за първи път от пет години насам, показват данни на Bloomberg.

През тази седмица главният изпълнителен директор Серджо Ермоти отхвърли спекулациите, че най-голямата швейцарска банка ще се отдръпне от инвестиционния си бизнес, за да покрие регулаторните изисквания за притежание на повече капитал.

Постъпленията от инвестиционни банкови такси, спечелени от UBS в Азия с изключение на Япония, са нараснали с 13 на сто до 506 млн. долара през миналата година. Ръстът е бил задвижван от цялостното добро представяне на капиталовите пазари, отчитат от базираната в Ню Йорк изследователска компания Freeman & Со.

Повече за бизнеса на UBS може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още