IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нерафинираната захар поевтиня до 3,5-годишен минимум

Спадът на цената дойде след засилването на производството в Бразилия и Тайланд

10:45 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нерафинираната захар поевтиня до 3,5-годишен минимум

Цената на нерафинираната захар отстъпи до 3,5-годишен минимум, след като един от най-големите износители на суровината отчете значителен скок на производството, съобщава MarketWatch.

Търгуваните в Ню Йорк фючърси върху нерафинираната захар с доставка през март поевтиняват до 15,16 долара за паунд (0,454 кг) при дневен спад от 0,46 на сто.

По време на вчерашната търговия стойността на суровината отстъпи до равнище от 15,13 долара за паунд – най-ниското от 10 юни 2010 г. Впоследствие фючърсите се възстановиха леко, за да затворят сесията при ниво от 15,24 долара за паунд, поевтинявайки с 1,7% за деня.

Бразилия – най-големият производител и износител на захар в света, отчете значителен ръст на продукцията в първите дни на 2014 г. Производственият темп нарасна до 594,1 млн. метрични тона, което е покачване с близо 12% на годишна база, показаха данните на Асоциацията на бразилските производители на захар.

Производството в Тайланд – вторият най-голям износител на подсладителя, също е стабилно. "Светът знае, че тайландската реколта се развива по-добре в сравнение с миналата година", заяви Майкъл Макдугъл, старши вицепрезидент на брокерската компания Newedge.

Ръстът на производството в двата най-големи износителя в света идва на фона на излишъка през миналата година. През декември Международната организация за захарта съобщи, че глобалните доставки вероятно ще изпреварят търсенето с 4,7 млн. метрични тона през сезон 2013-14, който започна през октомври.

Повече за цената на захарта и други интересни новини може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още