IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се върна на зелена територия в началото на сесията*

Очакванията са търговските обеми и днес да са ниски с оглед на продължилите празнични настроения

17:29 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street се върна на зелена територия в началото на сесията*

Фондовите пазари в САЩ започнаха последната сесия за седмицата с повишения, слагайки край на негативния тренд от началото на 2014 г., пише WBP Online. С оглед на липсата на макроикономически данни пазарните участници ще фокусират вниманието си в изказванията на няколко от членовете на Федералния резерв, в това число и настоящия председател Бен Бернанке.

Широкият бенчмарк S&P 500 е нагоре с 0,27% до 1 836,92 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачва с 0,35% до 16 499,29 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite добавя 0,15% до 4 149,43 пункта.

Обемът на търговия се очаква да продължи да бъде нисък на фона на все още празничните настроения отвъд Океана. Търговията вероятно ще бъде засегната и от снежната буря, която парализира транспорта в американския Североизток, принуждавайки публични институции, като училища и правителствени служби, да преустановят работа.

Бъдещето на количествените улеснения в САЩ ще продължи да е във фокуса на пазарните участници. По-късно през деня няколко от централните банкери ще изнесат речи, като пазарите ще очакват сигнали за следващите стъпки на институцията.

Фед обяви, че ще намали размера на изкупуваните си активи до 75 млрд. долара на месец, считано от началото на 2014 г. Отворен остава въпросът с какво темпо ще продължи свиването на количествените улеснения през следващите месеци.

Книжата на FireEye ще бъдат следени отблизо след поскъпването с 24% в предпазарната търговия. Компанията за кибернетичната сигурност съобщи, че е придобила доставчика на софтуер за сигурност Mandiant за сумата от 1,05 млрд. долара.

Facebook е изправен пред съдебно дело, след като социалната мрежа бе обвинена в следене на личните съобщения на потребителите с цел събиране на данни и продажбата им с рекламни цели. Капитализацията на дружеството се покачва с 0,66%.

Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Повече за инвестициите в акции и облигации вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още