IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яхтената индустрия показва признаци на съживяване през 2013 г.

Към момента 735 нови яхти са в процес на изграждане или са поръчани по света, показа изследване на корабостроителния бизнес

17:30 | 22.12.13 г.
Яхтената индустрия показва признаци на съживяване през 2013 г.

Яхтената индустрия показва признаци на съживяване през последните месеци, показа последното изследване на престижното международни издание ShowBoats.

Данните на експертите показаха, че в момента в света 735 нови яхти са в процес на изграждане или са поръчани, което е ръст с 6,2% на годишна база, пише порталът Superyachts.

В периметъра на изследването Global Order Book 2014 попадат яхти с дължина над 24 метра, за които е необходимо повече време за изграждане. Всяка година анализът представя списък с яхтите в строителство в корабостроителниците в целия свят и очакванията за бъдещето. Оценката се базира както на всеобхватни глобални статистически данни, така и на икономическата активност в самия корабостроителен сектор.

Публикувано в края на всяка година, изследването Global Order Book предоставя изчерпателна статистика за състоянието на яхтената индустрия. Според множество познавачи на сектора активността в него може да бъде разглеждана като индикатор за развитието на цялата световна икономика. Засилването на търсенето на луксозни стоки е измерител за покачващата се платежоспособност.

Годишният доклад се публикува в пълния му вид в списание International Showboats от 1992 г. насам.

Повече за яхтения бизнес в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още