IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тест-куклите спестяват на автомобилните застахователи 115 млрд. долара годишно

Скъпата технология направи колите по-безопасни, вземайки предвид човешките грешки

13:13 | 08.12.13 г. 1
Тест-куклите спестяват на автомобилните застахователи 115 млрд. долара годишно

Много хора са запознати с неприятните на автомобилните инциденти, но не и с работата зад кулисите, която цели да избягва злополуките.

Преди една кукла да застане зад волана на кола на General Motors, тя трябва да се докаже в краш тестове. Причината е, че производителите трябва да са сигурни, че умната технология на куклата работи както трябва преди изпитване на удар.

Много хора се изненадват от цената на тестовите куклите, която варира между 100 и 400 хиляди долара. Истината е, че устройствата са изключително сложни, като са изградени от глава до пети от технологични джаджи. Проектирани са така, че да се държат както би се държал жив човек.

Технологията е изключително развита, като позволява дори контрол на обувките на някои от куклите. Причината дрехите им да са розови пък е, че излизат по-добре на снимки по време на изпитването на удар. Фотоапаратите снимат по 1000 кадъра в минута.

С помощта на тестовите кукли General Motors са постигнали значителен напредък през последните години. Технологията е направила колите по-безопасни, вземайки предвид човешките грешки. Ставайки пък по-безопасни, колите намаляват разходите за клиенти на застрахователните компании. По оценки на експерти спестената сума достига внушителните 115 млрд. долара годишно.

Повече за тестовите кукли на General Motors може да видите във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още