IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският бизнес иска разширяване на летището в Лондон

Липсата на реформи ще лиши столицата на Обединеното кралство от статута ѝ на световен авиационен разпределителен център

17:29 | 26.11.13 г.
Британският бизнес иска разширяване на летището в Лондон

Бизнес кампания, призоваваща за изграждането на повече писти в Лондон, стартира във Великобритания в опит да пробие на политическата безизходица при въздухоплавателния капацитет на Острова.

Инициатори на кампанията са представителите на групата Let Britain Fly. Те призовават политиците да сложат край на проблемите с полетите, разширявайки летищните площи в Лондон в посока югоизток.

По думите им липсата на реформи би лишила столицата на Обединеното кралство от статута ѝ на световен авиационен разпределителен център, пише Financial Times.

Новината идва само няколко седмици преди публикуването на междинен доклад от независима комисия, която изследва летищния капацитет на Острова. Органът е председателстван от Хауърд Дейвис, на когото е възложена отговорността да запази статута на Великобритания като международен авиационен хъб.

"Въпреки икономическите щети политиците продължават да крият главите си в пясъка", заяви Джон Алън, президент на търговеца на дребно Dixons. "Ето защо цялата бизнес общност се обедини и хвърли ръкавицата към всички политици", допълни още той.

Противниците на идеята за изграждане на трета писта на летище Хийтроу вярват, че това ще има отрицателни последици за околната среда и ще доведе до шумовото замърсяване за местните жители.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още