IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на лондонските жилища ще нараснат с нови 7% през 2014 г.

Правителствената подкрепа е имала драматичен ефект за имотния пазар на Острова, смятат експерти

18:23 | 18.11.13 г. 1
Цените на лондонските жилища ще нараснат с нови 7% през 2014 г.

Комбинацията от покачващия се икономически растеж и намаляващата безработица изпратиха през последните пет години средната цена на едно типично лондонско жилище до 216 097 паунда.

Експерти прогнозират, че през следващата година търсенето в сектора ще надхвърли значително предлагането. Това, в комбинация с въздействието на правителствената програма за стимулиране на покупката на жилище, ще покачи пазарните стойности с нови 7%, пише порталът Express.

Заедно с прогнозния ръст от 5% през 2015 г., 4-те процента през 2016 г. и 3-те процента през 2017 и 2018 г., това означава, че средната цена на лондонските жилища ще нарасне с нови 41 768 паунда за периода.

Прогнозните данни за лондонския пазар на жилища през следващите пет години дойдоха ден, след като гуверньорът на Централната банка на Англия Марк Карни заяви, че британското икономическо възстановяване най-накрая намерило своя ритъм. По думите му достигнатите темпове на растеж са сред най-силните в напредналия свят.

Според оценка на агенцията за недвижими имоти Knight Frank безпрецедентната подкрепа от страна на правителството е имала "драматичен ефект" на пазара на имоти.

"За първи път през последните пет години ние можем да заявим, че сме доста положително настроени за пазара на жилища в Обединеното кралство", заяви експертът Лиъм Бейли.

Според изчисленията средната цена на жилищата в Лондон ще расте с 76 паунда на ден през следващата година, като всеки район на мегаполиса ще възвърне достигнатия темп на растеж отпреди финансовата криза.

Повече за пазара на имоти в Лондон може да научите от коментара на Нейра Чехич от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Егати грешката с която "работят" местните "анализатори" - желанията да "смятат" им надхвърлят интелекта ... или поръчката е такава... *** тогава манипулацията пращи от видимост!Ами големите очаквани фактори като банковата реформа, създаване на банков съюз точно в този период къде е "забравен"??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още