IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енди Броу: Рано или късно ще стане невъзможно да се живее над възможностите

Великобритания се връща към Средновековието, твърди изпълнителният директор на Schroder Investment Mgmt

18:20 | 14.10.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Енди Броу: Рано или късно ще стане невъзможно да се живее над възможностите

Статистически данни показват, че ако се събере цялото злато на света, което е било изкопано досега, ще се окаже, че то е на стойност около 7 трлн долара. Увеличението на американския дълг, откакто Барак Обама стана президент, досега възлиза на 6 трлн долара, казва изпълнителният директор на Schroder Investment Mgmt Енди Броу.

„Все едно е да отидеш в банката и да кажеш - вижте, ако не ми увеличите лимита ми на овърдрафт, ще остана без пари. И банката ви ще каже... направо ще ви се изсмее. Ще ви каже, че трябва да овладеете разходите си“, прави аналогия между реалния живот и американската валутна политика той.

И пояснява, че ако централните банкери продължават да печатат пари, рано или късно ще трябва да се върнат към реалните активи. По думите му във Великобританиоя заплатите на потребителите не растат, а цените скачат. И натискът продължава. Според него страната се връща към Средновековието. 

Още от тезите му вижте в интервюто му за Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
" централните банкери продължават да печатат пари, рано или късно ще трябва да се върнат към реалните активи." Това е доста манипулативно твърдение. Кои са реалните активи? Златото ли? Та то никому не е нужно. Всъщност и парите и всеки друг "реален" актив се остойностяват чрез търсенето и предлагането му на пазара в даден момент. С други думи казано, реалната стойност на парите и на всеки друг актив е момента величина и освен предлагането, което при златото е ограничено, а при парите не е, зависи и от търсенето. С трети думи казано, няма актив, който ГАРАНТИРАНО си запазва стойността, тъй като няма актив, който гарантирано има търсене.С четвърти думи казано, за да има търсене трябва да има хора на дадено място, важна е тоест демографията и миграцията на хората. Ако на дадено място се раждат или прииждат много хора, то ще има търсене на ВСЯКАКВИ активи и всеки актив ще има висока цена и тя ще расте. Ако на дадено място не се раждат хора и/или бягат от него, то всеки актив ще пада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 0
QuasiInvestor
преди 10 години
Разумните хора виждат тази реалност от доста време насам... за съжаление, още по-хитрите в манипулациите са ги изпреварили :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още