IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакванията за разрешаване на кризата в САЩ окрилиха европейските борси

Германският индекс DAX 30 нарасна до най-високото си ниво в историята

19:30 | 11.10.13 г. 3
Очакванията за разрешаване на кризата в САЩ окрилиха европейските борси

Европейските фондови пазари приключиха последния борсов ден от седмицата с повишения на фона на надеждите на инвеститорите, че Конгресът на САЩ ще постигне споразумение за покачване на тавана на дълга преди страната да изпадне в неплатежоспособност на 17 октомври.

Общоевропейският бенчмарк Euro Stoxx 50 затвори с ръст от 0,61% до 310,90 пункта.

В Германия DAX 30 нарасна до най-високото си равнище в историята – 8 724,83, постигайки дневно покачване от 0,45 на сто. Френският CAC 40 добави 0,04 на сто до 4 219,98 пункта, докато FTSE 100 във Великобритания нарасна с 0,89% до 6 488 пункта.

Краят на частичното блокиране на щатската администрация изглежда е близо, след като президентът Барак Обама се срещна с лидерите на републиканците в четвъртък. Въпреки че до момента няма официално споразумение, двете страни обещаха да продължат преговорите.

По-рано през деня стана ясно, че инфлацията в Германия през август е останала непроменена спрямо юли на ниво от 1,5% на годишна база.

През август потребителските цени в страната са се покачили заради скока в пазарните оценки на хранителните стоки и на образователните услуги. От друга страна увеличенията са били компенсирани от пониженията при цените на здравните услуги и на енергията.

През осмия месец индексът на потребителските цени е останал на същото ниво, каквото бе и през юли, при ръст от 1,5% на годишна база.

Компанията за електронна техника Royal Philips добави 2,80%, след като Goldman Sachs повиши перспективата на дружеството до ниво neutral от sell.

Капитализацията на британската компанията за пощенски услуги Royal Mail нарасна с повече от 33% от стойността при първичното публично предлагане до ниво от 4,30 паунда за акция. IPO-то стартира при ниво от 3,30 паунда за ценна книга.

Що се отнася до най-големите губещи, финландската петролна компания Neste Oil изгуби 6%, след като UBS покачи оценката на дружеството до ниво neutral от sell. Компанията също така коригира в посока нагоре прогнозните си печалби за периода 2014-2017 г.

Повече за търсенето на книжата на Royal Mail може да научите от коментара на Нейра Чехич от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Очакванията за разрешаване на кризата в САЩ окрилиха ....---------------------Къде го видяхте това "разрешаване на кризата"? Разрешаване на кризата няма да има. В най-добрия случай може да има още малко отлагане. Но за разрешаване за сега никой не говори. Решение на кризата не е намерено, въпреки, че се търси от доста години. За сега само вдигаме тавана, което не е решение. Това е като оня със запушената тоалетна. Но до сега се местехме на по-горен етаж. Сега вече изглежда етажите са се свършили и минаваме на подръчни материали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Това в което живеем е нелепо подобие на пазар.Германският индекс DAX 30 нарасна до най-високото си ниво в историятаПри положение, че се борят да спасят "най-голямата" икономика в света от фалит. Друг е въпроса колко е "голяма" тази икономика ако е поставена пред фалит... И пак да кажа:Германският индекс DAX 30 нарасна до най-високото си ниво в историятаБалона се надува до пръсване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още