IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на тока е болна тема и за британските домакинства

От 2008 година насам електричеството поскъпва с 68 на сто заради направените инвестиции в сектора

16:58 | 08.10.13 г.
Цената на тока е болна тема и за британските домакинства

Енергетиката се оказа болна тема не само за българските домакинства. Цената на тока, амбициозни екологични цели и растящите опасения за сигурността на енергийните доставки ще бъдат в основата на предизборните платформи за партиите във Великобритания.

Темата е доста чувствителна и за британците – от 2008 година досега сметките за електричество са нараснали с 68 на сто. Компаниите обясняват това повишение с направените инвестиции. 

Ако лейбъристите спечелят следващите избори, които ще се проведат през 2015 година, ще бъде внесен план за промени, съобщава Bloomberg. Сред идеите е замразяване на цената на тока в срок от две години и изискване за прозрачност за големите компании.

Енергийните компании се съпротивляват на промените, защото те ще доведат до замразяване на инвестиционните планове. В същото време британското правителство е поставило амбициозната задача до 2020 година 50% от произвежданата енергия да е от алтернативни източници. 

Повече подробности за британските планове за промени в областта на енергетиката, можете да намерите в материала на Bloomberg в прикаченото видео.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още