IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатско-тихоокеанският регион ще се бори с протекционизма

Залогът на срещата на APEC в Бали е напредък по отношение на Транс-тихоокеанското партньорство

13:25 | 08.10.13 г.
Азиатско-тихоокеанският регион ще се бори с протекционизма

Азиатско-тихоокеанските правителства призовават за избягване на протекционизма на фона на забавящия се икономически растеж в някои части на региона.

Лидерите от регионалната организация Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (Asia-Pacific Economic Cooperation – APEC) ще се срещнат в Бали през тази седмица, за да обсъдят механизмите за засилване на техните икономики, след като неравномерното възстановяване в световен мащаб и нестабилността на финансовите пазари ограничават растежа.

Залогът на срещата е напредък по отношение на Транс-тихоокеанското партньорство. APEC включва страни като САЩ, Китай, Япония и Австралия, като по оценки на експерти организацията постигна обща годишна икономическа активност в размер на 28 трлн. долара.

"Протекционизмът е проблем, защото задушава възможностите, а това стеснява пазара", заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери в реч в Бали.

Повече за срещата на APEC може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още