IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Водещите индекси на борсите в САЩ затвориха с минимални спадове

Липсата на бюджет най-накрая обезпокои инвеститорите на фондовите пазари

23:14 | 02.10.13 г.
Водещите индекси на борсите в САЩ затвориха с минимални спадове

Липсата на бюджет на САЩ най-накрая обезпокои инвеститорите на фондовите пазари и основните индекси на борсите завършиха със спад, макар и минимален. От вчера работата на американското правителство е блокирано, но във вторник търговията на пазарите приключи на зелена територия.

Загубите днес вече са налице, но все пак ограничени – Dow Jones затвори сесията на ниво от 15 133,14 пункта, което е понижение от 0,39 на сто. S&P 500 загуби 0,07% от стойността си до ниво от 1 693,87 пункта. За Nasdaq понижението е в рамките на 0,08% до ниво от 3 815,02 пункта.

Смяната на настроенията днес е факт и след като на преден план започнаха да излизат опасенията за достигането на бюджетния лимит на 17 октомври. Ако американският Конгрес не приеме увеличение, то правителството няма да може да плати своите задължения в края на месеца.

Разочарование носят и данните за заетостта в частния сектор. Новооткритите работни места са 166 хил., което е под очакваните 180 хил.

Данните са на частната ADP и много вероятно е те да се окажат единственият официален измерител на безработицата в САЩ, коментира CNN. В петък министерството на труда в страната трябва да публикува доклада си за броя на безработните, но заради бюджетната криза не е ясно дали календарът ще бъде спазен.

Monsanto загуби 1,7 на сто от цената на акциите си след като прогнозите й за годишните печалби се разминаха с тези на анализаторите. Акциите на производителя на алуминий Alcoa също потеглиха надолу след като Deutsche Bank намали рейтинга на компанията.

Как се отразява бюджетната криза върху движението на долара и като цяло върху валутните пазари, можете да видите във анализа на Нейра Чехич, направен специално за телевизия Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още