IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vestas и Mitsubishi се целят в лидерство в производството на ток в открито море

Двете компании създават съвместно дружество, с което да се превърнат във водеща сила

18:00 | 02.10.13 г. 3
Vestas и Mitsubishi се целят в лидерство в производството на ток в открито море

Vestas Wind Systems и Mitsubishi Heavy Industries са постигнали споразумение за създаване на съвместно дружество, което да е фокусирано в производството на вятърна енергия в открито море, пише Renewable Energy Focus.

От страна на Vestas в новото дружество ще бъдат инвестирани мощности и ще бъдат прехвърлени 300 души персонал, докато Mitsubishi ще вложи 100 млн. евро и ще задели още 200, които да се предоставят при постигане на определени резултати.

Като част от споразумението Vestas трябва да финализира развитието на турбините от типа V164-8.0 MW.

Двете компании очакват съвместното дружество да бъде позиционирано добре за увеличаване на пазара на вятърни турбини за производство на енергия в открито море и да се превърне в глобален лидер в този сегмент.

Очаква се операцията да бъде финализирана около края на март 2014 година.

Коментар на сделката може да видите във видеото на Bloomberg.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
И, ако някой не забелязва, нека поясня: Тези /от заглавието/ не правят турбини, които сами да разполагат и оттам, да помпят възобновима енергия. каквото произведат, го продават другиму и от там реализират своите приходи. Възможно е да поддържат и собствени локации тук и там но, основно, с цел изпитване и 100% неизкривена обратна връзка на/със собствената продукция. Свят голям, работа и хляб има за всички но, притежателите на Технологията държат основни лостове за въздействие и възможности за оптимизация на процесите: те контролират физическите загуби и разходите на крайния клиент откъм закупуване на същата тази Технология и поддръжка. Те могат да гарантират или да свалят гаранции, в случай на опити да бъдат заобиколени и, оттам, да въздействат /непряко/ върху крайната печалба на "енергопроизводителите". Защо, мислите, родният ВЕИ - бранш я е окъсал?Много просто: Кофти избор на пазар и мястото си на него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Още,1.Обяснението за ШИРОКИЯ им пазар е, че продават много и за износ /т.е., главно/.2.Обяснението за устойчивост на сътресения е, че условията по света може и да се менят но, не е едновременно и, още, не навсякъде, са под такъв контрол от правителства и агенции като нашите родни. Пък и българският пазар /в т.ч. и този на ЕНЕРГИЯ, не на средства за производство за българските предприятия НАВЪН!/ си остава повече от скромен. 7,3 милиона души, повечето от които-под чертата на бедността. На такива не можеш продаде много и скъпа стока, колеги. Умряла работа.3. За резервните части да обяснявам ли? Продал си много машини = има МНОГО за поддръжка и твоите мощности все ще са възтребвани.Логичният извод е :Който иска да инвестира изгодно и да печели добре, да погледне какво правят датчани, японци, германци и да играе на реалния пазар на реални стоки ЗА ИЗНОС. Останалото са големи мераци на дребни душици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Eто защо Големите са Големи: Защото държат мозъците си будни, а вниманието си-нащрек за тенденциите в реалния свят. От доста време опитвам да обясня сащото на ВЕИ-инвеститорската общност тук но, успехи не забелязвам.А нещата са прости: Просперира, не тголкова, който произвежда енергия със закупени средства за производство, а производителите на оборудване. Те, със сигурност, 1.Имат широк пазар.2.На този пазар, дори сериозни сътресения в една държава, като тези във ВЕИ-сектора у нас, дори неприятни, не могат да ги сринат.3.Дори някога да наситят пазара, доколкото нещата се износват, лесно ще превключат на доставки на резервни части и т.н.И съм извел, и на "Инвестор"-а, свой скромен проект с добър потенциал......и масите /защото, тава са именно МАСИ!/ правят ...Какво?Познахте: ДРЕМЯТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още