IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Л. Макдоналд: Има ранни сигнали за пренасочване от облигации към акции

Където има добре финансирани корпоративни баланси и желание за растеж, то сливанията и придобиванията са възможни, смята финансистът

17:22 | 04.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Л. Макдоналд: Има ранни сигнали за пренасочване от облигации към акции

Главният инвестиционен директор на Allianz Global Investors Люси Макдоналд смята, че има ранни сигнали за пренасочване от облигации към акции, но едва сега инвеститорите започват да увеличават дела на акциите в портфейлите си. Затова тя казва, че ротацията е в началната си фаза.

Според нея сделките по сливания и придобивания ще се увеличават. Инвестициите на компаниите са ниски, а сделките по сливания и придобивания възлизат на под 2% от пазарната им капитализация, което е много малко в тази фаза на икономическия цикъл.

Мисля, че много от компаниите разполагат с достатъчно кеш и не е необходимо външно финансиране. Нивото на лихвите, разбира се, има значение, но те са толкова по-ниски от нивата в миналото, макар да се оттласнаха от дъната си, че финансирането не е проблем, посочва анализаторът.

Вижте цялото интервю за Bloomberg във видеотo!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още