IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алън Хигинс: Данните за икономиката на САЩ предизвикват интерес

Според анализатора затягането на монетарните стимули не трябва да става на всяка цена

17:38 | 31.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Алън Хигинс: Данните за икономиката на САЩ предизвикват интерес

Алън Хигинс е главен инвестиционен директор на Coutts & Co. Като инвеститор с дългогодишен опит, той коментира как ситуацията в Сирия се отразява на инвестиционните решения.

Абеномиката изглежда дава резултат. В Япония има инфлация, породена от вноса, заради бързото обезценяване на йената. 

Последните данни от САЩ бяха оптимистични. Американската икономика се е разширила с 2,5% през второто тримесечиеПотребителското доверие, макар и минимално, е нараснало.

Молбите за помощи за безработни отчитат слаб ръст, но въпреки това Алън Хигинс счита, че заетостта се съживява и американската икономика изглежда в добра форма.

Той смята, че затягането на монетарните стимули не трябва да става на всяка цена. Според него пазарите ще свикнат, след като видят, че наистина количествените улеснения ще бъдат намалени. А това няма да е изненада за никого.

Какво мисли Хигинс за политиките на Марк Карни и Бен Бернанке? Какви са инвестиционните стратегии на Coutts & Co.? Ще станем ли отново свидетели на подем на пазарите и връщането на интереса и към облигациите, и към акциите и поскъпва ли сакето - вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
ха-ха-ха!Молбите за помощи за безработни с нисък ръст!Тия са големи шегаджии!Щом и в българските магазини в САЩ българите започнаха да пазарят с лин карти, разбирай карти с определена сума помощ за храна,.....я..... добре, че има сайтове с конспирации, малко човек да научи нещо по-истинско!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още