IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френският бизнес: Стига вече данъци

Много е важно Франция да отдели по-сериозна роля на частния сектор, смята президентът на Betbeze Conseil Жан-Пол Бетбез

13:04 | 29.08.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Френският бизнес: Стига вече данъци

Много експерти се обединяват около тезата, че икономическата криза все още не е приключила. За да успее обаче една икономика да достигне желаното възстановяване, тя трябва да разчита преди всичко на собствените си сили и далеч по-малко на големите световни пазари като Китай, САЩ и Германия, които традиционно са възприемани за двигатели на глобалния растеж.

Betbeze Conseil SAS е една от френските компании, фокусирани върху разработването на иновативни идеи и конкурентни решения. По думите на ръководителите ѝ фокусът върху възстановяването на другите страни може допълнително да влоши положението на икономиката на Франция, като подчертае пропастта между Париж и останалия свят.

Вместо това от Betbeze Conseil апелират към откровеност и публична дискусия за икономическите проблеми и затруднения.

Повече за вижданията на организация и перспективите пред френската икономика може да видите в интервюто на Bloomberg с президента на Betbeze Conseil Жан-Пол Бетбез!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
И целия този пейзаж, който струва ми се мн. точно описваш, ще стане реалност по идеологически/системни причини, а не заради практическата невъзможност да се върви в друга посока ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Иван М.
преди 10 години
В държавите с нисък прираст на населението социалната система е поставена под въпрос. С по едно и две деца няма как да се изплащат пенсии, социални средства, да има много пари за здравеопазване. Европа неминуемо върви по пътя на САЩ, където 52 милиона души (от 314) живеят под прага на бедност и нямат никакви здравни права. На практика те са социално изключени от обществото и нямат почти никакъв шанс за достоен живот. Просто такава е системата.В Европа все повече ще стават големите гета (ние в България вече си ги имаме), а бедността ще се разрастне дори и в богатите европейски държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
albobo76
преди 10 години
Време е всеки да започне да се грижи за себе си и близките си, вместо да чака на държавата, защото си прав, след 100 години експериментът социална държава се провали. Новото пенсионно и здравно осигуряване е добре познатото старо, което е работило откакто хората са слезли от дърветата - собствен бизнес, спестявания в дюшека и деца, които да се грижат за теб, когато вече сам не можеш. Който няма поне едно от 3-те (особенно третото), да се сърди на себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Данъците вече са отживелица! Идва края на всички социални системи, срива на здравеопазването! И то само и единствено заради алчността и безразсъдството на икономистите,политиците и банкерите! Стига лобистки закони! Стига свързани лица! Стига вече данъци! Време е за банките да поемат своята част от риска във всяко едно бизнес начинание!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още