IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хеджфондовете повишават прогнозите си за цената на златото

От Morgan Stanley обаче прогнозират, че възходящият тренд ще отслабне до края на годината

22:32 | 26.08.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Хеджфондовете повишават прогнозите си за цената на златото

Златото може и да е с 27% под рекордните си стойности, но хеджфондовете повишават прогнозите си за неговата цена. В момента те са на най-високите си нива за последните шест месеца, предаде Bloomberg.

Напоследък се засилиха сигналите за забавяне на растежа в САЩ - спадът на потребителското доверие и намаляващите продажби на нови жилища. Това пък повиши спекулациите, че Федералният резерв ще чака още позитивни данни преди да прибегне до свиване на стимулите.

Продължаването на облигационната програма означава по-слаб долар и ръст на инфлацията, което от своя страна би трябвало да повиши интереса към златото като инвестиционно убежище.

В Азия се засилва търсенето на златни бижута заради поевтиняването на ценния метал.

В крайна сметка златото отчете повишение от 18% след достигнатото 34-месечно дъно през юни.

От Morgan Stanley обаче прогнозират, че възходящият тренд ще отслабне до края на годината. Според тях това ще стане със засилването на долара на валутните пазари, ръста на лихвените проценти, както и със загубата на доверието от страна на инвеститорите в способността на златото да запазва своята стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 0
deant
преди 10 години
А какво става като минат няколко градушки и киселинни дъждове? Ще чакаш държавата и данъкоплатците да ти връщат инвестицията чрез дотации и еврофондове ли? И също да се моли' на застрахователи? Селското стопанство безспорно е много важно, но там предимно трябва да се работи, а не да цоцаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
Lucifer
преди 10 години
"Да инвестираш във ***, като метали..." - даже и прехваленото ти селското стопанство не работи без метали а и историята показва че от 7000 год. с металите се е печелило и живяло по-печелившо от всичко друго. Да си видял евреин или арменец да инвестира в селско стопанство?????....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 11
stoiloff
преди 10 години
Продължаването на облигационната програма означава по-слаб долар и ръст на инфлацията, което от своя страна би трябвало да повиши интереса към златото като инвестиционно убежище.Да инвестираш във ***, като метали и ценни книжа е престъпление! Трябва да се инвестира в селско стопанство и иновативни проекти насочени срещу монополите! Всичко друго води до загуба! Независимо кога :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още