IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Facebook надминаха цената от IPO-то си

Шерил Сандбърг е продала нови 2,37 млн. акции от социалната мрежа

09:34 | 13.08.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Шерил Сандбърг е продала акции за над 91 млн. долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Шерил Сандбърг е продала акции за над 91 млн. долара. Снимка: Ройтерс

Акциите на най-голямата в света социална мрежа Facebook поскъпнаха над цената на  IPO-то от 38 долара за брой за първи път от май 2012 г. насам, предаде Bloomberg, цитирана от Bulgaria on Air. С емисионната си цена Facebook имаше стойност от 104 млрд. долара. Толкова високо оценен до този момент не е бил нито един борсов новак, припомня Wall Street Journal. 

Главният оперативен директор на технологичната компания Шерил Сандбърг е продала акции за над 91 млн. долара, възползвайки се от поскъпването.

Както става ясно от подадените задължителни документи до Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), на 7-и август Сандбърг е продала общо 2,37 млн. акции – два дни след рекордния курс от 39,19 долара за брой. С тази продажба тя вече се е разделила с общо над 7 млн. броя акции от борсовия дебют на компанията насам, което прави 12% от притежаваните от нея ценни книжа. 

От началото на годината пазарната капитализация на социалната мрежа се е увеличила с 44% на фона на по-скоро успешните опити на социалната мрежа да печели повече от мобилни реклами.

Сандбърг бе привлечена във Facebook през 2008 г. Говорител на социалната мрежа не пожела да даде коментар по темата за Bloomberg News в понеделник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
COBOSCHETO
преди 10 години
Немците не моем ги стигна още столетия ...тук точност не търси.Мекома примерно никои не казва какво става.Пълно забвение.Маврудията само се пени и със съд плаши.Това е ..жалка картинка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Интересно. Шерил Сандбърг е продала на 7 август и вече даже тук знаем. За големите сделки у нас се научава 4-5 дена след сетълмента, значи още нямаше да е ясно. Приятно изненадващо изключение в последно време беше сделката за Каолин. Немците съобщаваха за промяна в процентите още в деня на сделките. Другите да гледат и да се учат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още