IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Huawei Watch Ultimate - в пресечната точка на лукса и спорта

Акцент на новия модел са голф функциите му

15:22 | 22.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group
Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Умният часовник Huawei Watch Ultimate, който Huawei пусна на пазара миналата година, вече има нов вариант – с различен цвят и повече функции. Идеята обаче остава една и съща: да се предложи премиум устройство, което изглежда изключително добре и спокойно може да се мери с конкуренцията във високия клас.

Какво е различното този път?

За начало има разлика във външния вид на часовника. Сега Huawei Watch Ultimate се предлага и в зелено. Миналата година потребителите можеха да избират между два цвята - синьо и черно, но компанията е решила да разнообрази цветовите си предложения, така че устройството да допадне на повече потребители. Новият модел е с безел в два цвята – бяло и зелено, а в комплекта има гумена каишка в красив тъмнозелен цвят, която е подходяща за ежедневно ползване.

Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Основната каишка обаче не е тази, а е доста по-масивна от нея и изработена от титанова сплав. Huawei предлага и трети вариант за персонализиране – тъкана каишка от два цвята. Все пак трябва да отбележим, че гумената каишка има предимството да е значително по-лека и удобна при спорт. Тя има и допълнителна по-дълга част, за да може да се използва при гмуркане – един от спортовете във фокуса на модела.

Huawei е помислила повече за гмуркачите, като е сложила допълнителен бутон на часовника именно за гмуркане. От същото място може да се пусне и режимът Expedition, който, както подсказва и името му, предлага режими за активности на открито.

Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

След като се конкурира с премиум моделите на пазара, Huawei Watch Ultimate залага и на по-голяма устойчивост. Дисплеят му е покрит със сапфирено стъкло, устойчиво на надрасквания. Все пак идеята на компанията е той да се ползва и от хора, които спортуват активно. Дисплеят на часовника е 1,5-инчов LTPO AMOLED и е с резолюция 466x466 пиксела, както и 1000 нита пикова яркост. За гмуркачите е важно да знаят, че моделът издържа на дълбочина до 100 метра.

Huawei Watch Ultimate обаче не е насочен само към гмуркащите се. Той поддържа над 100 спортни режима и има подобрени функции за спортовете навън. Добрата новина за бегачите е, че могат да изтеглят карти на самия часовник и да го използват за навигация при трейл бягания. В този аспект часовникът се представя чудесно и по нищо не отстъпва от конкуренцията. Това се дължи на поддържаната двулентова връзка с общо пет сателитни системи. Те помагат на устройството да определи изключителна точност къде е минал потребителят, като дават възможност за връщане по абсолютно същия маршрут.

Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

По-интересен обаче е голф режимът, който включва опция за изтегляне на картите на повече от 15 хил. голф игрища по света. На този етап българските не са добавени, но вероятно това е въпрос на време. Любителите на голфа ще открият функции за измерване на замаха и скоростта например. Часовникът има интеграция с добре познати спортни приложения като Strava и Adidas Runtastic.

Както може да се очаква от умен часовник, Huawei Watch Ultimate може да проследява и редица здравни показатели. Той може да прави електрокардиограма, да мери пулса, но също така да измерва и качеството на съня – все добре познати функции на потребителите, с които те вече са свикнали. Също така има Bluetooth опция за провеждане на разговори, плюс вградени високоговорител и микрофон.

Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Huawei Watch Ultimate. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Повече подробности за всички тренировки и здравни показатели могат да се видят в приложението Health на Huawei. Самият часовник работи и с Android, и с iOS устройства, а в софтуерен план разчита на операционната система Harmony OS на Huawei.

Що се касае до батерията, може да очаквате Huawei Watch Ultimate да издържи до 14 дни с едно зареждане, но при по-активно ползване на спортните режими, дните могат да са малко по-малко. За постигане на 100% заряд са достатъчни 65 минути зареждане.

Идеята на Huawei да обогати миналогодишния Ultimate модел с повече функции и да му даде нов красив цвят се оказва наистина добра. Часовникът се развива както по отношение на дизайна, така и по отношение на спортните си възможности. Huawei очевидно е напипала добра рецепта за висок клас мъжки часовници и резултатът е повече от задоволителен.

Последна актуализация: 15:22 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още