IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nvidia: Търсенето на чипа Blackwell е безумно

Новото поколение чипове на Nvidia се превръща във все по-желано от клиентите

17:02 | 04.10.24 г. 4
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг заяви, че търсенето на следващото поколение чипове с изкуствен интелект (AI) на компанията, наречено Blackwell, е „безумно“, пише CNBC.

„Всеки иска да има най-много и всеки иска да бъде първи“, коментира Хуанг в интервю. Цената на акциите на Nvidia се повиши с около 3% в четвъртък сутринта.

Чиповете Blackwell, които се очаква да струват между 30 хил. и 40 хил. долара за брой, са много търсени от компании като OpenAI, Microsoft, Meta и други компании, изграждащи AI центрове за данни, за да захранват продукти като ChatGPT и Copilot.

Nvidia е основният печеливш от бума на изкуствения интелект. Стойността на книжата ѝ скочи с около 150% от началото на годината. Приходите на компанията продължиха да растат през второто фискално тримесечие до 30,04 млрд. долара, което е ръст от 122% на годишна база. Гигантът очаква приходи от продажби от 32,5 млрд. долара през настоящото тримесечие.

През август главният финансов директор Колет Крес каза, че компанията очаква да генерира няколко милиарда долара приходи от Blackwell през четвъртото фискално тримесечие.

Дженсън твърди, че Nvidia планира да актуализира своята AI платформа всяка година, за да увеличи производителността два до три пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 04.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
Az_Kocho
преди 39 минути
....останали все още желаещи да купуват на тези смешни цени, и следващите слоеве купувачи купувачите на спад ще трябва да бъдат примамени с още по-ниски цени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Az_Kocho
преди 40 минути
Инвеститорите смятат че сривовете няма да се повторят. Акциите винаги ще растат. Федералният резерв ще рестартира QE всеки път, когато акциите се понижат малко и т.н. С инвеститорите, които са толкова прекомерно изложени на акции, особено на най-големите и най-горещи акции с абсурдни оценки, като Nvidia, и твърде уверени, че акциите винаги ще се покачват, ако тогава нещо потрепне и натискът за продажба внезапно се повиши, тогава няма достатъчно издръжливи души, останали все
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
гъбко
преди 1 час
До: Tikva007 Нали! А в блатата всеки колхоз тези чипове по половин милон рубли ги копае зад обора, ама нали сега са санкции и повсеместен дефицит, нещо като опашките за яйца в могучая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
Tikva007
преди 2 часа
* Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг заяви, че търсенето на следващото поколение чипове с изкуствен интелект (AI) на компанията, наречено Blackwell, е безумно, пише CNBC.* - Нищо подобно! Щеше да е безумно на фона на нещо мащабно и умно, което прави човечеството, но такова нещо няма! Изглежда, че безумието е победило повсеместно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още