IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple подготвя нов iPhone SE без Home бутон

Компанията работи и по нови модели iPad

08:38 | 02.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Apple, която наскоро пусна на пазара iPhone 16, се подготвя да обяви нов телефон от нисък клас през следващата година, заедно с обновени модели iPad, пише Bloomberg.

Компанията е близо до производството на актуализиран iPhone SE, с кодовото име V59, който ще стане новият ѝ модел с най-слаби спецификации, твърдят източници, запознати с въпроса. Същевременно Apple иска да произведе нови модели iPad Air и клавиатури, които да пусне на пазара по същото време, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Това би било първото обновяване на iPhone SE от 2022 г., когато Apple добави 5G свързаност на устройството. Технологичният гигант ще се отдръпне от дизайна със стария Home бутон и ще се насочи към екран от край до край.

Промените в SE ще помогнат на Apple да се конкурира в ниския клас на пазара на смартфони, където тя е изправена пред огромна конкуренция от устройства с Android, особено в Китай. Сегашният модел струва 429 долара, което е със стотици долари по-малко от стандартния iPhone, но все пак е по-скъп от предложенията на много от конкурентите. Модернизирането на SE ще включва доближаването му на външен вид към по-високия клас устройства, което да помогне на ценово ориентираните потребители да бъдат привлечени от устройството, а така компанията да си спечели обратно пазарния дял, който загуби от компании като Huawei и Xiaomi.

Очаква се новият iPhone SE да поддържа Apple Intelligence – предстоящия пакет от инструменти с изкуствен интелект, който ще работи и на iPhone 16, както и на по-добрите версии на миналогодишния iPhone 15.

Говорител на компанията от Купертино отказва да коментира въпроса.

Новите модели iPad Air, с кодови имена J607 и J637, ще се фокусират върху вътрешни подобрения. Apple също така подготвя актуализирана версия на своята клавиатура Magic Keyboard, с кодово име R307 и R308, както за 11-инчовата, така и за 13-инчовата версия на новия Air. Те ще получат част от функциите, които има iPad Pro.

По-рано тази година Apple актуализира серията си Air с чипа M2 и добави опция с 13-инчов екран. Нов iPad mini, с кодово име J410, също се задава, потенциално до края на 2024 г.

Обновената версия на iPad Pro беше пусната по същото време като тазгодишния iPad Air, но това устройство от висок клас включва процесор M4, който все още не присъства в други модели. Това означава, че актуализацията не е толкова спешна предвид това, че чипът вече е една генерация напред.

Отвъд iPhone SE и iPad, Apple обновява и серията си компютри Mac. Актуализираните модели тази година ще включват Mac mini, както и MacBook Pro и iMac. Те ще работят с процесора M4 и ще подчертават функциите на Apple Intelligence. Чипът M4 ще бъде добавен и в MacBook Air, Mac Studio и Mac Pro през 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 02.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още