IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Huawei представи три нови серии часовници и два нови таблета

Умните часовници се предлагат в общо 15 дизайна

19:06 | 19.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Китайският технологичен гигант Huawei представи нова колекция от умни часовници и ново поколение таблети, като затвърждава позицията си на пазара на носими и интелигентни устройства.

През последните години Huawei засилва все повече фокуса си върху умните часовници, като предлага устройства както за хората, които държат на стила, така и на тези, търсещи функции за  спорт и здраве. В резултат на това в Барселона Huawei показа новите часовници от Watch GT 5 Series, Watch D2 и Watch Ultimate Green, предложени в общо 15 разновидности. При таблетите пък видяхме 12,2-инчовия Huawei MatePad Pro и Huawei MatePad 12 X.

Ето и какво точно представи технологичният гигант:

Серията Huawei Watch GT 5

Huawei Watch GT 5 Pro. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 5 Pro. Снимка: Huawei

Серията Watch GT 5 включва както мъжки, така и дамски модели и разнообразие от каишки за новите модели. Една от големите новости в умните часовници от стази серия е системата TruSense. Нейната задача е да проследява и здравни и фитнес показатели, като за целта използва развити от компанията алгоритми и подобрен сензор.

Watch GT 5 е наличен в две версии – стандартна и Pro версия. Фокусът тук пада върху дизайна. Pro моделите са изработени от титанова сплав от аерокосмически клас и нанокристална керамика, за да са много по-издръжливи.

В спортен план има много повече възможности, включително за практикуващите гмуркане и голф. В Huawei Watch GT 5 Pro е добавен режим „Golf Course”, който включва над 15 хил. карти на голф игрища по целия свят, но засега българските не са добавени. За гмуркачите е предвиден режим „Free Diving”, който служи за по-добро проследяване на спортните дейности. Професионални функции има и за трейл бегачите, включително навигация по сегменти и 10-метрова контурна карта.

Huawei Watch GT 5 Pro 42 mm. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 5 Pro 42 mm. Снимка: Huawei

Потребителите имат избор между 46-милиметров Huawei Watch GT 5 и 46-милиметров GT 5 Pro, чиято батерия издържа до 14 дни. Дамските варианти са Watch GT 5 41 мм и GT 5 Pro 42 мм с батерия, издържаща до 7 дни.

Huawei Watch D2

Huawei Watch D2. Снимка: Huawei Huawei Watch D2. Снимка: Huawei

По-сериозният ангажимент на Huawei към развитието на здравните функции на умните часовници на компанията проличава в новия Watch D2. Иновацията в него е възможността за амбулаторно измерване на кръвното налягане (ABPM). За целта часовникът извършва 24-часово измерване на крвното налягане, като използва системата TruSense, така че да дава по-бързи и по-точни резултати.

Часовникът е с по-елегантен дизайн от предшественика си – по-лек и тънък е от него и има 1,82-инчов дисплей. Измерването на кръвното налягане се случва с ултратясна механична въздушна възглавница.

Watch D2 измерва до 9 здравни индикатора с едно докосване и може да даде моментна снимка на здравното състояние на потребителя.

Huawei Watch Ultimate Green Edition

Huawei Watch Ultimate Green Edition. Снимка: Huawei Huawei Watch Ultimate Green Edition. Снимка: Huawei

Миналогодишният Huawei Watch Ultimate има нова версия в зелен цвят. Часовникът, насочен към по-авантюристично настроените потребители, разполага и с новия Advanced Golf Course и обновен режим Expedition.

Панелът на часовника е двуцветен и керамичен, като е създаден чрез по-детайлен производствен процес, ползващ нанотехнологии.

Новият усъвършенстван режим Golf Course предлага прецизни анализи и информация за голф ентусиастите, включително разстояние на игра, разстояние на удара, AI Caddie и др. От своя страна, новата функция Expedition Route Import се интегрира с приложението HUAWEI Health, като позволява на потребителите да добавят маршрути.

Системата за проследяване на активности Activity Rings и виртуалните медали и награди целят да увлекат потребителите и да ги мотивират да водят по-здравословен начин на живот.

Huawei MatePad Pro

Отвъд часовниците, Huawei представи и 12,2-инчовия таблет MatePad Pro, чийто фокус пада върху творчеството и продуктивността. Таблетът е оборудван с Tandem OLED PaperMatte Display с пикова яркост от 2000 нита. Добавени са усъвършенствани технологии против отблясъци и антирефлексно покритие, за да може да предложи визуално изживяване, наподобяващо работата с хартия. Таблетът се предлага и с клавиатурата Huawei Glide Keyboard. За по-творчески настроените потребители е предвидено потреблението GoPaint, което предлага редица инструменти за дигитални произведения на изкуството, включително новаторските четки Splatter и Fluid.

Huawei MatePad 12 X

Другият таблет, който Huawei представи, носи името MatePad 12 X. Флагманът е лек и насочен към по-младите потребители. Моделът се отличава с перлен блясък на корпуса, наречен Shimmery Pearlescent Sheen. Устройството е в цвят бял металик с променящи се цветове спрямо осветлението и метален корпус. Таблетът също е оборудван със свърхярък PaperMatte дисплей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 19.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още