IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производственият бизнес на Intel претърпя неуспех след тест на Broadcom

Не е ясно в какви отношения са двете компании в момента

19:09 | 04.09.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Annabelle Chih/Bloomberg
Снимка: Annabelle Chih/Bloomberg

Бизнесът на Intel с производство на чипове за други компании претърпя неуспех, след като тестове, проведени от Broadcom, са се провалили, твърдят трима източници на Ройтерс, запознати с въпроса. Всичко това нанася удар на усилията на технологичния гигант да се върне към успеха.

Тестовете, проведени от Broadcom, са включвали изпращането силициеви пластини – дисковете, върху които се принтират чиповете – до най-напредналия производствен процес на Intel, известен като 18A, допълват източниците. Broadcom е получила обратно хардуера от Intel миналия месец. След като нейните инженери и директори са проучили резултатите, компанията е стигнала до заключение, че производственият процес не е достатъчно добър за преминаване към производство в големи обеми.

Ройтерс не може да определи какви са настоящите отношения между Broadcom и Intel и дали Broadcom е решила да се оттегли от потенциалната сделка за производство.

„Intel 18A работи, здрав е и дава добри резултати, а ние оставаме на път да започнем производство в голям обем през следващата година“, коментира говорител на Intel в изявление. „Има голям интерес към Intel 18А в цялата индустрия, но, съгласно политиката ни, не можем да коментираме конкретни разговори с клиенти“.

Говорител на Broadcom твърди, че компанията "оценява предлаганите продукти и услуги на Intel Foundry и не е приключила тази оценка."

Бизнесът с поддоставки на Intel започна работа през 2021 г. като ключова част от стратегията на главния изпълнителен директор Пат Гелсингер за връщане на компанията към успеха.

Broadcom е огромна компания, която произвежда важно мрежово оборудване и радиочипове, което ѝ помогна да генерира 28 млрд. долара общи приходи от продажби през последната фискална година. Компанията се възползва от бума в разходите за хардуер за изкуствен интелект. Анализаторът на J.P. Morgan Харлън Сур прогнозира, че тя ще генерира 11-12 млрд. долара само от изкуствен интелект тази година, спрямо 4 млрд. долара миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 04.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Ironhorse
преди 43 минути
Интел - Титаник на процесорите! Жалко, много жалко, че похарчиха предимството в самодоволство, мързел и липса на въображение.Скоро ключови кадри ще бъдат окрадени и ... спасение няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още