IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Huawei подготвя премиера на нов продукт часове след събитието на Apple

Китайският гигант може да е готов за нов сблъсък с американския си конкурент

14:44 | 02.09.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Huawei Technologies се подготвя да представи нови продукти на събитие, което ще се проведе само няколко часа след това на Apple за iPhone 16, поставяйки началото на следващия сблъсък между двата технологични гиганта, пише Bloomberg.

Ръководителят на групата за потребителски продукти Ричард Ю обяви в Weibo, че на 10 септември ще бъде показан „един епохален продукт“, който е отнел пет години работа и инвестиции. Huawei планира да представи първия в света готов за търговска употреба смартфон, който се сгъва два пъти, твърди източник, запознат с плановете. Освен това компанията подготвя премиерата на електромобила Aito, въпреки че крайните продукти, които ще бъдат пуснати, подлежат на промяна, твърди източникът, пожелал да остане анонимен.

На 9 септември конкурентът Apple пуска нова серия смартфони iPhone и аксесоари, като ще се опита да убеди потребителите да обновят своите устройства. В Китай Huawei измести Apple от топ 5 на най-големите производители на смартфони през тримесечието до края на юни, след като възвърна дела си на пазара на висок клас устройства със серията Mate 60, ползваща революционен чип. Насрочването на събитие толкова скоро след пускането на новия iPhone би означавало, че компанията е готова отново да се изправи срещу Apple.

Ю е забелязан с новото устройство, наречено trifold, в ръка. Ключовото му предимство ще бъде възможността да побере още по-голям екран, подобен на таблет, в размерите на обикновен смартфон. Huawei, както и други китайски производители на устройства, като Honor Device и Xiaomi, разработи някои от най-тънките сгъваеми телефони до момента и работи върху по-нататъшното развитие на тази категория.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 02.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още