IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple ще представи новите си модели iPhone на 9 септември

Предстои най-голямото събитие на компанията за годината

08:38 | 27.08.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Apple ще проведе голямото си есенно събитие на 9 септември в своята централа в Купертино, щата Калифорния, сочи покана, изпратена в понеделник и цитирана от Ройтерс.

На събитието компанията вероятно ще представи новата си серия iPhone и актуализации на други устройства и приложения.

Предстоящите премиери са ключови за Apple, докато се опитва да се справи със забавянето на глобалните си продажби, особено в Китай, и да изложи плановете си за развитие на изкуствен интелект.

На конференцията си за разработчици през юни Apple обяви редица функции с изкуствен интелект под шапката на Apple Intelligence, включително обновен асистент Siri и интеграция с ChatGPT. Въпреки това тези функции ще бъдат достъпни само на най-новите устройства на Apple и ще бъдат пускани постепенно от по-късно тази година.

Apple е изправена пред конкуренция от компании като Samsung и Google, които наскоро обявиха AI функционалности в техните смартфони Galaxy и Pixel съответно.

Въпреки че поканата гласи: „It’s Glowtime”, от нея не стават ясни повече подробности. Компанията обичайно представя новите си смартфони и часовници на събитието си през есента, като това е най-голямото ѝ продуктово събитие всяка година.

През последните години продажбите на iPhone се забавиха заради липсата на значителни актуализации в по-новите модели и заради конкуренцията от базирани на Android брандове, които предлагат висок клас спецификации на по-ниски цени.

Apple заяви, че приходите ѝ от продажби за третото тримесечие са били по-високи от очакваното благодарение на iPhone 15 – най-новата ѝ серия, която ще получи нови AI функции. Общите продажби в Китай са спаднали с повече от очакваното, отстъпвайки с 6,5%, тъй като са под натиск от китайски брандове като Huawei.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 27.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още