IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 - по-мощни и с повече AI

Новите телефони на Samsung продължават линията, която компанията очерта в началото на годината

16:11 | 10.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Samsung
Снимка: Samsung

По традиция Samsung използва ненатоварения летен сезон, за да представи новите си Galaxy устройства, като днес показа два нови смартфона, два часовника и дългоочаквания си умен пръстен. Продължавайки темата си от началото на годината, компанията залага на функции с изкуствен интелект (AI), за да направи устройствата си още по-интелигентни и персонализирани. Ето и кои смартфони показа Samsung на днешното си събитие.

Samsung Galaxy Z Fold6

Galaxy Z Fold6. Снимка: Samsung Galaxy Z Fold6. Снимка: Samsung

Fold моделите на Samsung обичайно са по-големи от Flip серията, като и сега предлагат много по-голям екран и са по-подходящи за работа. Новото устройство на Samsung в тази серия носи името Galaxy Z Fold6 и работи с мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy. Процесорът е оптимизиран за AI обработка и дава по-добра графика и по-приятно цялостно представяне. Същевременно Samsung е включила усъвършенствана и по-голяма система за охлаждане, за да може телефонът да се справя с натоварванията. Тя е 1,6 пъти по-голяма от тази на предходния модел.

Ray Tracing пък се грижи за реалистичната графика и оживява 7,6-инчовия екран. Дисплеят е с яркост до 2600 нита, което го прави подходящ за играенето на игри.

Ролята на изкуствения интелект тук е да гарантира максимална продуктивност на голям екран, но и да предложи повече възможности за персонализация. Така например функцията Note Assist към Samsung Notes служи за превод и обобщение на информация, но и за автоматично форматиране на бележки по време на срещи. Въведена е функция за транскрибиране, превод и обобщение на гласови записи в Notes. Същевременно текстовете в PDF файловете могат да се превеждат и да се налагат плътно на предназначеното за тях място. Освен това телефонът работи със стилуса S Pen.

Друга нова функция е Composer от Samsung Keyboard. Нейната задача е да генерира предложен текст на базата на прости ключови думи за имейл приложения и социални мрежи.

Възможностите на AI проличават в новата функционалност Sketch to image, която позволява създаването на изключително детайлни произведения на изкуството с опциите за генериране на изображение, докато се рисува върху снимка от галерията или Note Screen.

И тази година Samsung продължава партньорството си с Google, благодарение на което приложението Google Gemini app е напълно интегрирано в Galaxy серията. Присъства и добре познатата вече функция за търсене чрез ограждане на обекти на екрана Circle to Search.

Функцията Interpreter пък идва с нов режим за разговори, позволяващ на двете страни да наблюдават превода както на основния, така и на вътрешния екран. Live Translate пък превежда телефоните разговори директно на телефона и то в реално време.

Както споменахме, вътрешният екран е 7,6-инчов Dynamic AMOLED 2X, докато външният е 6,3-инчов HD+ Dynamic AMOLED 2x. Първият е с резолюция 2160 x 1856, 374 ppi и 120 Hz адаптивна честота на опресняване. Вторият е с резолюция 2376 x 968, 410 ppi и също 120 Hz честота на опресняване. Устройството тежи 239 грама.

Galaxy Z Flip6

Galaxy Z Flip6. Снимка: Samsung Galaxy Z Flip6. Снимка: Samsung

По-малкото сгъваемо устройство на Samsung носи името Galaxy Z Flip6 и пристига с първата досега охлаждаща камера при Flip моделите. Телефонът работи със същия процесор като Fold модела.

Тук основният екран е 6,7-инчов Dynamic AMOLED 2X с 120 Hz адаптивна честота на опресняване и резолюция 2640 x 1080, докато външният е 3,4-инчов Super AMOLED с 60Hz честота на опресняване. По-интересното е, че външният екран поддържа функции, базирани на AI, без да е необходимо устройството да се отваря. Пример за това е Suggested replies – опция за отговаряне на съобщения с шаблонни отговори, които се изготвят на база на анализ на последните съобщения и се предлагат различни опции за отговор. От своя страна, FlexWindow вече включва повече добавени елементи и дава възможност за проверка на информацията от различни източници едновременно.

Galaxy Z Flip6 включва нови сензори на камерата – 50MP широкоъгълен и 12MP ултраширокоъгълен. 50-мегапикселовият сензор поддържа 2 пъти оптично приближение, но има и опция за AI зуум с усъвършенствано заснемане с до 10 пъти приближение. Към възможностите за нощни снимки е добавен и video HDR.

Samsung е добавила базирана на изкуствен интелект функция, наречена Photo Ambient, благодарение на която тапетът може да се сменя в реално време спрямо времето и атмосферните условия.

Samsung продължава да увеличава обема на рециклирани материали, които ползва и в Galaxy Z Fold6 и Flip6, като това са първите модели на компанията, които идват с компоненти от рециклирано злато и мед.

Цената на Galax Z Flip6 започва от 2 349 лева.

Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 са вече налични за предварителна поръчка в периода 10 - 23 юли в партньорската мрежа на Samsung. Официалните продажби на устройствата у нас стартират от 24 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 10.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още