IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на AI сървъри помогна на Foxconn да надмине очакванията за приходите си

Компанията прогнозира, че растежът ще продължи и през третото тримесечие

13:09 | 05.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Тайванската Foxconn, която е най-големият производител на електроника в света за други компании и най-големият поддоставчик на Apple, отчете по-високи от очакваното тримесечни приходи благодарение на търсенето на сървъри за изкуствен интелект (AI). Освен това компанията прогнозира, че растежът ще продължи и през настоящото тримесечие, предава Ройтерс.

Третото тримесечие традиционно е белязано от старта на сезона за тайванските технологични компании, които се надпреварват да зареждат производителите със смартфони, таблети и друга електроника, обслужвайки гиганти като Apple за празничния сезон в края на годината.

Foxconn бележи добри резултати и заради силното търсене на сървъри за изкуствен интелект, а сред клиентите ѝ попада Nvidia, която в момента е на гребена на вълната.

Тазгодишното трето тримесечие се очаква да донесе ръст на приходите на Foxconn както на годишна база, така и спрямо предходното тримесечие, посочват от компанията.

Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry Co, обяви, че миналия месец приходите ѝ са достигнали 490,7 трлн. тайвански долара (15,12 млрд. щатски долара), което е с 16% повече спрямо година по-рано.

Приходите за второто тримесечие са се увеличили с 19,1% на годишна база до 1,55 трлн. тайвански долара, надминавайки прогнозата на LSEG SmartEstimate за 1,51 трлн. тайвански долара.

Приходите от сегмента с облачни и мрежови продукти са записали силен ръст спрямо година по-рано, както и на тримесечна база, благодарение на силното търсене на AI сървъри.

Въпреки това приходите от умна потребителска електроника, включително смартфони, са останали без изменение на годишна база, обяви Foxconn, без да разкрива повече подробности.

Цената на акциите на компанията се повиши със 105% от началото на годината. За сравнение по-широкият тайвански пазар нарасна с 31%.

Foxconn ще обяви пълния си финансов отчет за второто тримесечие на 14 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 05.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още